Son 10 yıldır üretilen D segmenti arabaların neredeyse tamamında hafızalı koltuk özelliği mevcut. Ancak Porsche görünene göre bu çıtayı daha da yükseğe taşımaya niyetli. Şirketten yapılan açıklamaya göre artık 718 ve 911 modellerinde kullanmaya başlanacak yeni nesil koltuklar tamamen 3D yazıcıyla üretilecek ve sahibinin şeklini alacak.

Aslına bakılırsa bu özellik Porsche’un pistlerde kullandığı yarış otomobillerinde zaten vardı. Fakat şimdilerde yolda kullanıma uygun diğer modellere de getirildi. Koltukların araç sahibinin vücuduna göre şekil alması, sürüş konforunu arttıracak önemli bir detay. Aynı zamanda sürücü ile araç arasındaki bağı iyileştiriyor olması cabası.

Zaten rahat olan koltuklar daha da konforlu hale geliyor

Çoğu sürücü için Porsche’un standart koltukları zaten hayli rahat, özellikle de rakipleriyle kıyaslandığında. Fakat Stuttgart menşeli lüks spor otomobil markası bugüne dek hiçbir zaman 3D yazıcıyla üretilmiş, tamamen kişiselleştirilebilir koltukları satın alınabilir özellikler arasında listelememişti. Bugün geldiğimiz noktada araç satın alacak kişiler poliüretan ve polipropilen iplikten malzemeden imal edilen koltukları satın alabilecekler.

Koltukların dışında kullanılan Racetex kumaşı, koltuk ısıtma ve soğutma gibi özelliklerin kullanımına engel oluşturmuyor üstelik. Kişisel konforu ve rahatlığı en üst seviyeye çıkaran bu malzemelerin koltuğun ağırlığını azaltmış olması ise bir diğer avantaj.

Mayıs ayına gün verildi

2021 yılında satın alınabilir hale geleceği belirtilen bu yeni nesil koltukların prototipini şanslı 40 Porsche müşterisi Mayıs’ta deneyimleyebilecek. Müşterilerden alınacak geri dönüşler doğrultusunda koltuklar daha da iyileştirilecek ve gelecek sene herkesin beğenisine sunulacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version