Porsche şu aralar tamamen elektrikten güç alan sportif sedan modeli Taycan veya elektrikli crossover modeli Macan ile uğraşıyor gibi gözükebilir. Fakat söz konusu elektrikliye dönüş olduğu zaman Alman spor otomobil üreticisinin çekirdek kadrosunu oluşturan arabalar da bu değişimden nasibini alıyor.

En son Porsche Cayman coupe modelinin elektrikli prototipini üreten firma, şimdilerde başka benzinli ve dizel modellerini de elektrikliye dönüştüreceğinin sinyalini verdi. Bu modellerin başında da Porsche 718 geliyor!

0’dan 100 km/s’ye 3.3 saniyede!

Aslına bakılırsa elektrikli 718 modeli Cayman e-volution adıyla ilk kez 2017’de görücüye çıkmış ve insanlara elektrikli motorların genel performansa nasıl olumlu etki edebileceğini göstermişti. Sadece yakıt ekonomisi veya çevreye salgılanan emisyon değerleri noktasında değil, Cayman e-volution konsepti yeni nesil elektrikli motorlar ve süper hızlı şarj sistemleriyle inanılmaz hızlı arabalar geliştirilebileceğinin canlı bir kanıtıydı adeta.

Gerçekten de 0’dan 100 km/s hıza sadece 3.3 saniyede çıkabilmek etkileyici bir değer. Porsche Turbo Charging sistemine sahip 320 kW bataryasıyla muadillerinden çok daha hızlı şarj edilebilen araç eleştirmenlerden geçer not almayı başarmıştı.

Prototipten gerçek modele dönüşüyor

Bugün geldiğimiz noktada Cayman e-volution isimli prototip yerini hibrid Porsche 718 modeline bırakmaya hazırlanıyor. Porsche CEO’su Oliver Blume‘un bizzat Autocar UK‘a teyit ettiği bu gelişme, elektrikli model tutkunları tarafından sevinçle karşılandı.

Şuan için aracın Boxster mi yoksa Cayman mı olacağı bilinmiyor, ancak Blume’a göre halihazırda hibrid güç ünitesine sahip 718 prototiplerini geliştirmek için hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version