Alman lüks otomobil markası Porsche, sürekli dört çeker olan elektrikli Taycan modelinin arkadan itişli versiyonunu geliştirmiş bulunuyor. Ancak Autoblog’un haberine göre bu model yalnızca Çin’de satışa sunulacak.

Malum olduğu üzere Çin, ABD ile birlikte dünyanın en büyük otomobil pazarları arasında yer alıyor. Porsche da Çin’deki lüks otomobil segmentinde hayli iddialı bir konumda. Muhtemelen bu sebepten ötürü RWD Taycan şuan için sadece Çinli müşterilerin beğenisine sunulacak.

İki farklı paket seçeneği sunulacak

Bu arada Porsche, arkadan itişli olacağı için Taycan’ın ön tarafındaki elektrikli motoru iptal etmiş. 402 beygir güç üreten elektrikli güç ünitesi ve 79.2kWh yüksek performanslı bataryaya ev sahipliği yapan arabanın bir üst versiyonu da mevcut. Ücretini ödeyen müşteriler 469 beygir ve 93.4kWh’lik Performance Battery Plus paketine terfi edebilecekler.

Arkadan itişli olması, 4×4’e kıyasla daha az maliyet demek. Önemsiz gibi gelebilir ancak sadece arkadan itişli Taycan, sürekli dört çeker Taycan 4S’e kıyasla yüzde 20 daha ucuza satılacak.

Menzil değeri tatmin edici

Motor tarafında yapılan değişikliklerle 79.2kWh bataryalı versiyon 413 kilometre menzil değerine ulaşmış. Taycan 4S’ten daha yüksek. Öte yandan 93.4kWh’lık versiyonda ise aracın kat edebileceği yol 489 kilometreye kadar çıkabiliyor. Bunlar da gayet tatmin edici değerler.

Şuan için henüz kesin bir açıklama yapılmış olmasa da Porsche Taycan’ın RWD versiyonunun ABD’de de satışa sunulması söz konusu olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version