Bu hafta sonu Porsche, Almanya’nın Leipzig şehrinde yeni bir hızlı şarj otoparkı açtı. Basın bülteninde yer alan bilgilere göre bu otopark, Avrupa’nın en güçlü şarj istasyonu olma ünvanını elinde bulunduruyor.

Almanya menşeli lüks otomobil üreticisine göre tesisin toplam kapasitesi 7 MW gücünde. Bu da Porsche Leipzig hızlı şarj istasyonunu Avrupa’nın en güçlü istasyonu haline getiriyor. Üstelik üretilen elektriğin tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarından temin ediliyor.

Halihazırda istasyonda 6 adet hızlı şarj aleti bulunuyor. Resmî açıklamada özellikle belirtilmiş olmasa da tahminler bunların her birinin 350 kW gücünde olduğu yönünde. Elektrikli araba kullanan herkesin erişimine açık olan parkta 12 adet DC şarj aleti (350 kW) mevcut. 4 adet de 22 kW AC istasyon kullanıma açık durumda. Haftanın 7 günü 24 saat boyunca kullanılabilecek olan istasyondan faydalanmak için herhangi bir marka veya model kısıtı ise konulmamış.

Mart’ın sonuna kadar bedava

Tesisin sadece Porsche araç sahiplerinin kullanımıyla sınırlandırılmış olmaması güzel bir detay. Öte yandan Porsche, Mart ayının sonuna kadar istasyondan tamamen ücretsiz olarak faydalanma imkânı da sunmuş. Ücretsiz kullanım için de Porsche kullanma zorunluluğu yok. Birçok farklı ödeme yöntemini kullanabilecek olan araç sahipleri, standart şarj istasyonu kartlarının yanı sıra mobil uygulamaları üzerinden de harcama yapabilecekler.

Porsche Engineering tarafından geliştirilen ve sürekli kullanıma açık olacağı belirtilen şarj istasyonuna karşı diğer üreticilerin ne yapacağı merak konusu oldu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version