Alman lüks otomobil üreticisi Porsche, toplam 462 beygir güç kapasiteli Cayenne E-Hybrid isimli hibrid modelini resmen duyurdu. Hem içten yanmalı, hem de elektrikli motora ev sahipliği yapan aracın asıl güç ünitesinde 3.0 litrelik V6 motor yatıyor.

Tek başına 340 beygir güç üretebilen bu motora ise 136 beygir güç üretebilen elektrikli ikinci bir motor eşlik ediyor. 462 beygirlik yüksek bir güce sahip olmasına rağmen bu yeni SUV modeli düşük yakıt sarfiyatıyla da dikkat çekiyor. 100 km’de sadece 3.2 ila 3.4 litre yakıt harcayan araç, kesinlikle muadillerine kıyasla daha az benzin yakıyor.

100 km/s’ye 5 saniyede çıkıyor

Güç ünitesinin tork miktarı ise 700 Nm olarak kayıtlara geçmiş durumda. Öte yandan Porsche’den yapılan açıklamada hibrid ateşleme stratejisinin 918 Spyder süper araba modelindekiyle aynı olduğu da belirtildi. Plug-in, yani fişe takılabilen elektrikli hibrid teknolojisi sayesinde SUV modeli 100 km/s hıza yalnızca 5.0 saniyede ulaşabiliyor. Aracın çıkabileceği en yüksek hız ise 253 km/s.

E-Hybrid modeli sadece elektrikli motoruyla kullanıldığında 44 km menzile sahip. Hızı ise elektrikli motorda 135 kilometreyi bulabiliyor. Cayenne ailesine eklenen yeni göstergeler, masaj özellikli koltuklar ve 22 inçlik hafif metal jantlar da E-Hybrid’de opsiyonel olarak kullanılabilecek.

Farklı sürüş modlarına sahip

Sport ve Sport Plus olmak üzere iki farklı sürüş modunun bulunduğu araç, bataryada biriken tüm enerjiyi ani hızlanma gerektiren manevralarda kullanabiliyor. Diğer modlar ise maksimum yakıt tasarrufu için geliştirilmiş. Aracın arka tarafındaki zemine saklanan bataryaların kapasitesi ise 14.1 kWh olarak belirtiliyor.

Aracın bataryası ise 230V bağlantı ile 7.8 saatte tamamen şarj edilebiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version