Almanya’da savcılar Volkswagen Grubu bünyesinde Porsche‘un CEO’su Oliver Blume hakkında yolsuzluk soruşturması başlattı. Bugün Alman basınında yer alan habere göre Blume, Porsche’un yönetim kurulundaki bir üyeyle birlikte şirketin mutemet varlıklarını işçi sendikasından birisinin zimmetine geçirmekle suçlanıyor.

Şirket parasını sendikaya yedirmekle suçlanıyorlar

Stuttgarter Nachrichten gazetesinin haberine göre işçi konseyi üyesinin hesabına para göndermeyi kabul ederek Blume ve diğer Porsche çalışanları, şirket fonlarını yanlış bir şekilde kullanmış oldular.

Şuan için Stuttgart savcılık ofisin konuya ilişkin yorum yapmayı reddetti. Keza aynı şekilde Porsche ve Blume da herhangi bir açıklama yapmış değil. Soruşturma hala devam ettiği için sessizliğini koruma yoluna giden Blume aynı zamanda Porsche’un yönetim kurulu üyeleri arasında yer alıyor.

10 yıla kadar hapis yatabilir

Savcılar tarafından Salı günü yapılan açıklama Porsche’un genel merkezinin 176 polis ve vergi müfettişinin yanı sıra 10 eyalet savcısıyla birlikte arandığı yönündeydi. Blume’un ofisi de aynı şekilde aranmış. Şirket parasının habersiz, yanlış bir şekilde kullanılması kriminal bir suç ve sanığın 10 yıla kadar hapis cezası çekmesine yol açabiliyor.

Daha önce buna benzer bir suçlama Deutsche Bank‘ın CEO’su Josef Ackermann‘a yapılmıştı. Mannesmann’ın üst düzey yöneticilerine şirket kasasından ikramiye ödemesi gerçekleştiren ünlü CEO mahkemeye çıkarak yargıç karşısında ifade vermişti. Daha sonra hakkındaki suçlamalar düşürüldü, tabii ki 3.2 milyon Euro kefalet ödemesi karşılığında.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version