Porsche geçtiğimiz yıl Mayıs ayında kurduğu Porsche Şarj Hizmeti’nin kapsamını genişletmek için düğmeye bastı. Plana göre tek bir anlaşma ile müşteriler 5 yeni ülkede kurulacak 49 binden fazla elektrikli araç şarj istasyonunu Porsche ID kartı veya akıllı telefon uygulaması üzerinden kullanabilecek.

Kapsama alanı 12 ülkeye çıkıyor

Bahsi geçen servis başlangıçta sadece Almanya, Avusturya, İsveç, Danimarka, Hollanda, Belçika ve Finlandiya’da hizmet veriyordu. Şimdilerdeyse bu ülkelerin arasına Norveç, Fransa ve İspanya katıldı. İlerleyen günlerde ise İngiltere ve İtalya da katılacak ve ağın kapsamı toplamda 12 ülkeye çıkmış olacak.

Porsche Şarj Hizmeti, Almanya’da yaşayan müşterilere aylık sadece 2.50 €’ya mal oluyor. Ancak kullanılan şarj istasyonunun konumu, elektrik tedarikçisi ve kullanılan elektrik miktarına göre bu fiyata başka gider kalemleri de dahil ediliyor.

Meraklısı için, Porsche’un uygulama arayüzü yukarıdaki gibi. Adres ve konum bilgisinin yanı sıra popüler saatlere bakıp istasyonun müsaitliğini sorgulayabilmek de mümkün.

Yeni özelliklerle güncelleniyor

Mobil uygulama arayüzünü baştan aşağıya yenileyen Porsche Şarj Hizmeti ile araç sahipleri artık istasyonları oylayabilecek ve harita üzerinden konum bilgisi alabilecek. Arabalardaki Apple CarPlay desteği sayesinde dikkati dağıtmadan şarj istasyonuna ulaşabilmek mümkün hale gelecek.

Keza şarj istasyonlarının müsaitlik durumu ve fiyat bilgisi de anlık olarak güncellenecek. Şarj istasyonuna ulaştığında kullanıcılar ister QR kodunu cep telefonlarına okutarak, isterlerse de Porsche ID kartı ile bataryalarını şarj etmeye başlayabilecekler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version