Volkswagen Grubu‘nun gözde markalarında Porsche son dönemde elektrikli otomobil modelleri geliştirmek için yaptığı dev yatırımlarla gündemde. Görünen o ki Porsche müşterileri de bu yeni nesil yeşil enerjili spor otomobil modelleri için hazır durumda.

Bu yüzden olsa gerek, tamamen elektrikten güç alacağı kesinleşen Taycan isimli sedan modeli için siparişler beklenenden fazla oldu. Bunun neticesinde şirket Taycan’ın üretim kapasitesini arttırma kararı aldı.

Taycan, Porsche Mission E konseptinin seri üretime uyarlanmış versiyonu olacak. 2018’in ortalarında bu ismi alacağı belirlenen arabayla ilgili diğer birçok detay bilinmezliğini korumayı sürdürüyor.

Gizemli ve bir o kadar da çekici

Örnek vermek gerekirse Porsche hala daha Taycan’ın son rütuşları yapılmış tasarımının nasıl gözükeceğini kamuoyuyla paylaşmış değil. Tek bildiğimiz ve Porsche’un da otomobil fuarlarında gösterime sunduğu şey, Mission E adını taşıyan konsept otomobil modeli.

Birbiriyle eş zamanlı çalışan iki elektrikli motora ev sahipliği yapması planlanan Taycan’ın 600 beygirden fazla güç üretmesi söz konusu. Keza Porsche’dan yapılan açıklama aracın 0’dan 100 km/s hıza 3.5 saniyenin altında çıkabileceği yönünde. Ancak kesin bir rakam belirtilmemiş. Aynı şey aracın çıkabileceği maksimum hız için de geçerli.

Dolu batarya ile 500 kilometre menzil!

Porsche hayranlarının Taycan’a dair en çok merak ettikleri konunun başında aracın menzil kapasitesi geliyor. Şuan için aracın tam dolu batarya ile 500 kilometre mesafe kat edebileceği bilgisi elimize ulaşmış durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version