Şu aralar mavi yakalı işçiler için çalışması en ideal fabrikaların başında otomobil üretim tesisleri geliyor. En azından yurtdışında durum böyle.

Audi, Daimler ve General Motors‘un kârlı geçen finansal yılın ardından çalışanlarına ikramiye dağıttığı haberi 2018’in ilk aylarından itibaren haber sitelerinde yer edinmişti. Şimdi ise bu dev otomobil üreticilerinin arasına Porsche de katıldı. 2017’yi gayet kârlı kapatan şirket, 23 bin işçisine ikramiye dağıtarak teşekkür etmeye karar vermiş bulunuyor.

İkramiye fonuna da para yatırılacak

Porsche’nin Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen karar, öncelikle işçi konseyi tarafından teklif edildi. Buna göre işçilere tek seferlik olmak üzere 8 bin 600 € ikramiye dağıtılacak. Ayrıca 700 € da özel olarak şirketin emeklilik fonuna aktarılacak. 356 modelinin ilk kez 1948’de üretilmesinden bugüne 70 yılın geçmesinin şerefine ise Porsche, sıkı çalışan işçilerinin banka hesaplarına tek seferlik özel 356 € bonus ikramiyesi de yatıracak.

Tüm bunlar birleşince iyi bir işçinin 9 bin 656 € ikramiye alacağı ortaya çıkıyor. Bu da yaklaşık olarak 47 bin TL‘ye tekabül ediyor.

Hatırlanacağı üzere Porsche aynı şeyi 2017 yılında da yapmış ve işçilerine 9,111 € ikramiye yatırmıştı.

Her işçiye aynı miktar ödenmiyor

Söylemeye gerek var mı bilmiyoruz ama tüm Porsche çalışanları aynı ikramiye ile ödüllendirilmeyecek. İşçilerin toplam çalışma saatleri ve Porsche bünyesinde geçirdikleri süre gibi kriterler göz önünde bulundurulacak.

2017 yılı içinde toplam 246 bin adet otomobil satan Porsche, kârlılığını yüzde 5 oranında artırıp 23.5 milyar Euro gelire ulaşmayı başarmıştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version