Birkaç senedir Mission E kod adını kullanan Porcshe, 2015 yılında bu konsept modelini Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkartarak takdirleri kazanmıştı. Şimdi ise Alman menşeli üretici, elektrikli spor otomobilin üretim bandından inmesine her zamankinden daha çok yaklaşmış bulunuyor. Evet, artık Mission E’nin resmî bir adı var. Porsche’den yapılan açıklamada Mission E’nin Porsche Taycan adı altında satışa sunulacağı bilgisi paylaşıldı.

Taycan ne demek?

Porsche’nin modellerine kendine özgü isimler verdiği herkesin malumu. Mission E için uygun görülen Taycan ismi de “hareketli ve genç at” anlamına geliyor. Porsche’nin en yeni modeli Mission E için gayet ideal bir seçim olduğu söylenebilir.

Porsche’nin yönetim kurulu üyesi Oliver Blume, “Yeni elektrikli spor otomobilimiz çok güçlü ve dayanıklı. Özgür bir ruha sahip olan araç uzun mesafeleri kat etmeye hazır” açıklamasında bulundu.

Yeni yatırımlara kapı açtı

Taycan’ın üretimi için 1 milyar euro’dan fazla yatırım yapma kararı alan Porsche, Almanya’nın Zuffenhausen şehrinde kurulacak olan elektrikli motor üretim tesislerine de 1,200 kişilik yeni personel alımı yapacak. Keza Weissach AR-GE merkezine de istihdam sağlanacak.

3.5 saniyenin altında 100 km/s’ye ulaşıyor

Porsche, yeni Taycan modelinin 0’dan 100 km/s’ye 3.5 saniyenin altında ulaşabildiği bilgisini kamuoyuyla paylaştı. Araç bu başarısını 600 beygirden fazla güç üretmesini sağlayan iki ayrı motora borçlu. Toplamda 480 kilometre menzile sahip olan model, bu noktada rakiplerinin gerisinde kalmamayı da başarıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version