Porsche Panamera E-Hybrid olarak karşınızda! Porsche’nin üstün teknolojisini ve özelliklerini bilmeyen yoktur herhalde. Hibrit teknolojisini de içerisinde barındıran bir aracı çıkarması, çok da uzun sürmedi. Porsche’nin bilinen araçları arasında olan Panamera, artık hibrit teknolojisine sahip modeliyle üretilecek. Porsche böyle bir aracı üretmesiyle beraber, birçok kişinin gözdesi oldu diyebiliriz. Aracın performansı ve özelliklerini, sizler için araştırdık.

Listelerdeki en hızlı melez araçlar arasında olan Panamera E-Hybird, 0 kilometreden 100 kilometreye yaklaşık olarak 5.5 saniyede ulaşım sağlıyor. Görüldüğü gibi Hibrit teknolojisine sahip bir araç için, gayet iyi bir performans. Ayrıca aracın maksimum hızı da saatte 270 kilometre. 2013 yılında ilk defa üretilen Porsche Panamera Hybird, yaklaşık 3 yıl pazarlarda kalmıştır ve şuan 2. el olarak satılmaktadır.

Aracın 3.0 litre 416 beygir gücündeki motoru ve 8 ileri triptonic arkadan itişli şanzımanı, son derece hızlı bir araç olduğunu bizlere gösteriyor. Aracın ortalama yakıt tüketimine gelecek olursak eğer, 100 kilometrede 3.1 litreye tekabul ediyor. %80 bir şarj dolumu ile, 95 kilometre kadar yol gidebilmektesiniz. Ayrıca bu aracın şarj dolum süresi de, yaklaşık 1 saat kadar sürüyor ve bu sayede yolunuza sürekli devam edeceksiniz.

Porsche Panamera E-Hybrid Son Teknoloji Ön Panele Sahip

Aracın iç dizaynına gelecek olursak eğer, normal panamera araçtan hiç bir farkının olmadığını söyleyebiliriz. Bilindiği gibi Porsche, iç dizayn olarak kaliteyi her zaman bizlere gösterir. Son derece teknolojik ön paneli bizlere sunan Porsche Panamera E-Hybrid, sürücünün kaliteli bir sürüş keyfi yaşayabilmesi için adeta tekrar tasarlanmış. Çift salıncaklı ön ve arka süspansiyonları, en sert kasislerde bile konforunuzu bozmayacaktır. Dijital ve dokunmatik ön paneli ve daha bir çok ekstra, araç içerisinde mevcuttur.

590 Nm tork üretebilme gücüne sahip olmasından dolayı Porsche Panamera E-Hybrid, istenilen hıza kısa bir süre içerisinde ulaşan bir araçtır. Elektrik motor gücü ise 95 beygirdir ve buda gayet tatmin edici bir güç olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bu aracın benzini biterse, anında elektronik sistem devreye giriyor ve elektrik ile 120 kilometre daha yol gidilebiliyor. Tüm bu üstün özellikleri içerisinde barındıran Porsche Panamera E-hybird için istenilen satış fiyatları 120.000 TL’den başlamaktadır. Üretimi her ne kadar olmasa da, ikinci el hibrit araç piyasasının göz bebeği diyebiliriz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version