Otomotiv sektöründe yükselen trend haline gelen “otonom” ve “sürücüsüz” araç teknolojisinin birçok kişide heyecandan çok endişe duygusu oluşturduğu herkesin malumu. Trafik kazalarını önceden tahmin ederek sürücüyü uyaran, sürüş deneyimini iyileştiren teknolojilere kimsenin bir şey dediği yok. Ancak korkulan o ki, yakın gelecekte arabaları süremez hale geleceğiz. 

Neyse ki Porsche bu meyanda endişeli araç tutkunlarının içini ferahlatacak önemli bir açıklamaya imza attı.

Rennsport Reunion VI etkinliği kapsamında söz alan Porsche’un Kuzey Amerika CEO’su Klaus Zellmer, lüks otomobil üreticisinin otonom araç teknolojileriyle alakalı görüşünü kamuoyuyla paylaştı. Stuttgart menşeli firmanın üst düzey yöneticisi hiçbir zaman gaz fren pedalı ve direksiyondan vazgeçmeyeceklerini, ancak ilerleyen süreçte bazı otonom sürüş teknolojilerine modellerinde yer vereceklerini açıkladı ve devam etti:

Planımız her zaman için direksiyon ve pedala araçlarımızda yer vermek. Hatta pazarda talep olduğu müddetçe manuel şanzıman seçeneğini sunarak müşterilerimize araçlarıyla etkileşime geçebilme fırsatı sunmak istiyoruz. Ancak müşterilerimiz her zaman, her şeyi bir arada isteyebiliyorlar. Otonom sürüş modundan faydalanırken araçlarına tam manasıyla hükmedebilmek de bu talepler arasında.

Bu açıklamadan anlaşılacağı üzere Porsche çok ince bir dengeyi gözeterek hem araca yön verebilmeyi, hem de gerekli otonom sürüş teknolojilerini sunmayı planlıyor. Hal böyle olunca Porsche’un 3 veya 4. seviye teknolojide sabit kalması beklenebilir. Malum, seviye 5’e çıkınca arabada direksiyon veya pedala ihtiyaç kalmıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version