Hırvatistan menşeli Rimac isimli otomobil üreticisi, her ne kadar adı ülkemizde pek duyulmamış olsa da, yurtdışında ürettiği olağanüstü hızlı elektrikli spor araba modelleriyle biliniyor. Örnek vermek gerekirse Rimac’ın son modeli C_Two 0’dan 100 km/s’ye sadece 1.85 saniye içinde çıkabiliyor.

Şimdilerdeyse lüks otomobil üreticisi Porsche, Rimac’ın yüzde 10’luk azınlık hissesini satın alarak şirkete ortak oldu. Bu gelişme de Porsche’nin gelecekte Rimac’ın elektrikli spor otomobil tecrübesinden faydalanarak yeni modeller üreteceğinin işaretçisi olarak yorumlandı.

30 dakikada yüzde 80 şarj!

Bu arada Rimac’ın tek başarısı 0’dan 100’e 1.85 saniyede çıkmakla da sınırlı değil. C_Two modeli sahip olduğu 250 kW hızlı şarj sistemi sayesinde yalnızca 30 dakikalık bir süre zarfında yüzde 80 oranında şarj edilebiliyor. Öte yandan Rimac şirketi elektrikten güç alan modelin maksimum hızını 412 km/s’ye çıkarmayı da başarmış durumda.

Rimac’tan hisse alımına ilişkin bir açıklama yapan Porsche Yönetim Kurulu Üyesi Lutz Meschke, Hırvatistanlı firmanın elektrikli otomobil alanında ne kadar başarılı olduğunu ispatladığını söyledi. Porsche olarak Rimac’ın fikirlerini ve elektrikli araç sektörüne yaklaşımını “etkileyici” bulduklarını belirten Lutz Meschke’ye göre iki firma arasındaki işbirliğinin daha da gelişmesi planlanıyor.

Rimac’ın 400 çalışanı var

An itibariyle Rimac bünyesinde çalışan 400 kişilik personel, mesailerini yüksek voltajlı batarya teknolojisi ve elektrikli güç üniteleri üzerine yoğunlaştırmış durumdalar. Rimac’ın CEO’su da Porsche ile yapılan işbirliği neticesinde gelişmiş sürüş yardımcısı sistemlerinin hayata geçirilmesini planladıklarını açıkladı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version