3 yıl önce sadece konsept versiyonunu gördüğümüz Porsche Taycan Cross Turismo, aradan geçen yıllar sonrasında sonunda perdelerini kaldırdı. Konsept Mission E dinamiklerini taşıyan araç, Porsche için de ilkleri beraberinde getirmiş oldu.

Hem tasarım yönünden hem de motor açısından çok güçlü bir araçla karşı karşıyayız. Güçlü tasarım, kaslı kasa yapısı aracı adeta konuştururken, motor özellikleri de rakipleri korkutuyor. Dilerseniz zamanımızı harcamadan serinin derinliklerine inelim.

Porsche Taycan Cross Turismo Özellikleri ve Tasarım Detayları

Tamamen elektrikli CUV, 4 farklı versiyonla satışa çıkacak ama tasarım yapısı belli özelleştirmeler dışında genel olarak aynı. Bu tasarım yapısına baktığımızda da çok şık bir araç görüyoruz.

Ön kısımda biraz daha içe gömülü olarak gelen özel farlar ve bu farların hemen altında yer alan rüzgar kanalları çok dikkat çekmekte.

En alt kısımda ise sensörlerin yer aldığı minik bir bölüm bulunuyor. Bunun dışında Taycan modelinde yer alan kaput tasarımını devam ettiren araç, uçuş hattı olarak tanımlanan özel bir tavan yapısını da beraberinde taşıyor.

Bu aracın aşağı doğru hafif eğim verdiği özel bir tasarım. Fakat hafif eğimli bir tavan olsa bile arkada oturan yolcular için geniş bir oturma alanı sunulmaya devam ediliyor. 47 mm daha fazla baş mesafesi daha rahat oturma imkanı sunuyor.

Arka bölüme bakınca da bu yeni tasarım dilinin çok şık bir şekilde devam ettirildiğini görüyoruz. Şerit ve tek boy stop lambaları, stop lambalarının altında yer alan model yazısı şık bir görüntü sağlıyor.

Bu yönleriyle Porsche Taycan Cross Turismo tasarımı dikkat çekici ama tabii ki tek başına tasarım yeterli değil. 4 farklı versiyonda güçlü motorlar da dikkat çekiyor.

En dikkat çeken Turbo S Cross modeli. Bu modelde;

  • 625 beygire denk gelen 460 kW elektrikli motoru var.
  • Turbo olarak lanse edebileceğimiz kalkış kontrol sistemiyle beraber güç 560 kW değerine kadar çıkabiliyor ve bu da aracın sadece 2.9 saniyede 100 km hıza çıkmasını sağlıyor.
  • 250 km maksimum hız sunuluyor.
  • Menzil 388 km ve 419 km arasında değişiyor. Kullanıma bağlı değişiklik var.

Taycan 4 Cross Turismo modeli

  • 380 beygir gücüne denk gelen 280 kW elektrik motoru var.
  • Aynı kalkış kontrol sistemi ile güç 350 kW değerine çıkabiliyor ve araç 5.1 saniyede 100 km hıza ulaşıyor.
  • Menzil değeri 389 km ile 456 km arasında değişiyor.

Taycan Turbo Cross Turismo

  • 625 beygir gücüne denk gelen 460 kW elektrikli motor bulunuyor.
  • Kalkış kontrolü sayesinde 500 kW gücüne kadar çıkış yapılabiliyor ve 3.3 saniye içerisinde 100 km hıza çıkılıyor.
  • Menzil değeri ise 395 km ile 452 km arasında değişiyor.

Taycan 4S Cross Turismo

  • 490 beygir güce sahip aracın elektrikli motoru 360 kW değerinde.
  • Kalkış kontrolü sistemi aracın gücünün 420 kW seviyesine çıkmasını sağlıyor.
  • 100 km hıza bu sistemle 4.1 saniyede çıkılıyor. 388 km minimum menzili olan aracın, 452 km maksimum menzili var.

Bu 4 versiyonun da tamamen elektrikli olması büyük bir avantaj sağlayacaktır. Porsche Taycan Cross Turismo serisinin giriş modellerinde bile 4X4 sistemi olması ve en düşük modelde bile 93.4 kWh batarya bulunması da önemli artılardan.

90 bin dolar dolaylarında bir başlangıç fiyatı ile sunulacak ve serinin belli otonom özelliklerini barındırdığını ve çok sayıda özel sürüş modlarının desteklendiğini de ekleyelim.

Bu yılın Haziran ayında ülkemizde de göreceğimiz Porsche Taycan Cross Turismo serisi için kesin fiyatların ise yakında duyurulmasını bekliyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version