Alman otomobil markası Porsche‘nin ürettiği ilk tam elektrikli modeli olan Taycan, an itibariyle Fransa’daki potansiyel alıcılar tarafından rezervasyona açılmış bulunuyor. Buna göre 2,500 € ön ödeme yapan müşteriler Taycan için sıraya girebiliyorlar. Müşterilerin vazgeçmeleri durumunda ise bu para iade ediliyor.

Mission E konsept modelinin seri üretim bandından inmeye hazır versiyonu olarak gösterilen Taycan’ın pazara 2019 yılı itibariyle çıkması bekleniyor. Gerek teknik özellikleri, gerekse sahip olduğu uzun menziliyle öne çıkan araba Porsche için de bir ilk. 

Biri ön, biri de arka tekerleklere güç veren ve birbiriyle senkronize çalışan iki motora ev sahipliği yapan Taycan’ın toplamda 600 beygirlik güç üreteceği belirtiliyor.

500 kilometrelik menzile sahip

Yüksek voltajlı lityum iyon bataryalarıyla iki elektrikli motora güç verecek olan araba, bu bataryalar sayesinde toplamda 500 kilometreden fazla bir menzil kapasitesine sahip olacak.

Yüksek performansı bataryaların bir diğer avantajı da aracın 0’dan 100 km/s’ye çıkışını 3,5 saniyenin de altına düşürüyor oluşu. Öyle ki Taycan 12 saniyeden kısa bir süre içinde 200 km/s gibi yüksek bir hıza ulaşabiliyor.

Yıllık satış hedefi açıklandı

Her ne kadar elektrikli olursa olsun, Taycan yine de bir Porsche modeli. Hal böyle olunca yol tutuşu ve virajlarda sergileyeceği performans hayli üstün olacak.

Öte yandan Porsche yönetimi her yıl yaklaşık 20 bin adet Taycan satışı gerçekleştirmeyi hedeflediğini açıkladı. Bu da 911 modelinin yıllık teslimat adedinin üçte ikisine denk geliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version