Mission E isimli konsept modelini kamuoyuna tanıtmış ve bugüne dek onlarca casus fotoğrafını sızdırmış olmasına rağmen Porsche’un elektrikli Taycan prototipinin resmî çıkışı halen daha gerçekleştirilmemişti. Nihayet beklenen gün geldi ve Alman lüks otomobil üreticisi geçtiğimiz hafta Çin’in Şangay şehrinde aracın ilk resmî çıkışını gerçekleştirdi.

Hala daha kamuflajlı olduğu görülen siyah prototip, toplam üç duraktan oluşan bir demo turuna çıktı. Çin’den sonra Taycan’ı İngiltere ve ABD’de görüntüleme şansını yakalamış olacağız.

Tam 3 kıta gezecek

Tavanında bir ejderha grafiğine ev sahipliği yapan, direksiyonunda ise Porsche Carrera Cup Asia kupasında yarışan tecrübeli sürücü Li Chao’nun bulunduğu araba Şangay’daki Porsche Deneyim Merkezi’nde arz-ı endam etti. Aynı hafta Goodwood Festival of Speed Hill Run etkinliğine katılması planlanan araç Temmuz’un sonlarına doğru ABD’nin New York şehrindeki ABB FIA Formula E Şampiyona’sına katılacak.

Üst düzey performansıyla öne çıkıyor

Türkçe’de “genç tay” anlamına gelen Taycan ismini taşıyan araç, mevcut tüm Porsche modellerinden daha güçlü olacak. Toplamda 592 beygirlik güç üreteceği belirtilen tam elektrikli model 0’dan 100 km/s hıza sadece 3.5 saniyede çıkabilecek. Ulaşabileceği en yüksek hız ise 250 km/s olarak belirtiliyor.

Aracın sürücüsü Chao, düşük yer çekimi merkezi ve ön tekerlekle beraber dönen arka tekerlekler sayesinde Taycan’ın yol tutuşunun çok iyi olduğunu dile getirdi.

Meraklısı için belirtelim: Yeni Taycan modelinin seri üretime uyarlanması önümüzdeki Eylül ayını bulacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version