Porsche‘nin yeni nesil spor elektrikli sedan modeli Taycan‘ı satın alan şanslı müşteriler, 3 yıl boyunca araçlarını hiçbir ücret ödemeden şarj edebilecekler. Alman lüks otomobil üreticisinin Tesla’ya karşı yaptığı bu hamle ile rekabette bir adım öne geçmeyi planladığı çok açık.

Ancak sanılanın aksine Porsche, Tesla’nın Supercharger ağını andıran kendi markasını taşıyan ve sadece Taycan sürücülerine açık bir şarj istasyonu ağına sahip değil. Ancak Electrify America ile yapılan işbirliği aynı amaca hizmet edecek.

VW, Dieselgate’in izini silmek için kurdu

Volkswagen Grubu tarafından kurulan Electrify America şirketi, isminden de anlaşılacağı üzere Amerika kıtası üzerinde elektrikli araçlar için şarj istasyonu hizmeti veren bir firma. Volkswagen‘in Dieselgate skandalıyla yaşadığı imaj kaybını pekiştirmek için hayata geçirdiği şirket, Tesla’nın Supercharger istasyonlarında sunduğundan çok daha güçlü şarj kablolarına sahip.

ABD’de yaşayan Taycan sürücüleri, yıl sonuna doğru araç satışa çıktığı zaman 3 yıl boyunca Electrify America’nın tüm şarj istasyonlarını bedavaya kullanarak otomobillerini şarj edebilecekler. Her bir şarj oturum 30 dakika sürecek, ancak sürücülerin Electrify America duraklarını kullanmaları için herhangi bir sınırlama yok.

Yeni yatırım planı yolda!

484 farklı lokasyonda 2 binden fazla şarj noktasına ev sahipliği yapan Electrify America, 1 Temmuz tarihinden itibaren yeni bir yatırım hamlesini hayata geçirerek yüzlerce istasyonun daha kurulumunu gerçekleştirmeyi planlıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version