Porsche Taycan, markanın tam elektrikli olan ilk otomobili olmasıyla ünlendi. Aslında aylar öncesinden satışa çıkan ve çok ses getiren seri şimdi Türkiye’de. Toplamda 3 farklı versiyonla satışa çıkacak araç için Porsche Türkiye tarafından da resmi duyuru geldi.

Yapılan açıklamaya göre üç modelde ülkemizde satılacak. Üstelik yeni yatırımlar yapılacak ve elektrikli otomobilin şarj istasyonları konusunda da yeni adımlar atılacak.

Porsche Taycan Hangi Şehirlerden Alınabilecek?

Porsche Türkiye yeni elektrikli otomobilin 3 farklı versiyonunun da satışta olduğunu söyledi ama bunlar hangi versiyonlar?

Birincisi Taycan Turbo S modeli. Performanslı bu seriye eşlik eden diğer versiyon Taycan Turbo modeli. Son olarak ise Taycan 4S modelinin sunulduğunu söyleyelim.

Tüm bu versiyonlar için bilgi almak, bu modelleri satın almak veya test sürüşleri için ise belirlenen 6 merkez var. Bunlar;

  • İzmir
  • Antalya
  • Mersin
  • Bursa
  • Ankara
  • İstanbul

olarak açıklandı. Bu şehirlerdeki Porsche bayilerinden bilgi alınabilecek. Araçların satışa çıkmasının yanında bu serinin elektrikli araç serisi olması bazı yatırımları da beraberinde getirdi. Porsche Türkiye bu konuda da bir açıklama yaptı ve Taycan modellerini tercih eden kullanıcılar için ev tipi şarj istasyonları kurulumlarının da başladığını söyledi.

Bir yandan araç satışlarına devam edecek olan Porsche, bir yandan da elektrikli şarj istasyonları yatırımları ile Türkiye’de kendi şarj ağını kurmaya başlamış durumda. Bunun için ayrılan kaynak miktarı ise 6.7 milyon TL olarak duyuruldu. Markanın şarj altyapısı için destek alıp almayacağı bilinmiyor ama görünen o ki Taycan ilk adım olacak.

Porsche Taycan serisinin devamı gelecek ve devam modellerinde de elektrik odaklı araçlara yer verilecek. Marka yavaş yavaş tam elektrikli araçları odağına almaya başlamış gibi duruyor. Yatırımlar bu yönde özelleştirilmeye başlamış bile.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version