Çok değil, geçtiğimiz hafta Porsche’un yeni elektrikli spor otomobili Taycan’ın yüksek çözünürlüklü casus kamera görüntüleri gün yüzüne çıkmıştı. Kamuflajı üzerinden neredeyse tamamen sıyrılan arabanın göz alıcı güzelliği yerli ve yabancı otomobil basınında geniş yankı bulmuştu.

Porsche modellerinde karşımıza çıkan geleneksel çizgilerin haricinde Taycan’ın test aracında Mission E konseptine ait detaylara rastlayabilmek de mümkündü.

3 sene önce konsept modeli tanıtılmıştı

Görünüşe göre Stuttgart menşeli lüks spor otomobil üreticisi tamamen elektrikli ilk Porsche modelini Mission E konsepti üzerine inşa edecek. Neden mi?

Çünkü bugün elde ettiğimiz Taycan’ın araç içi görüntüleri, Mission E ile büyük ölçüde benzerlik taşıyor. Bu da Taycan’ın bundan 3 sene kadar önce görücüye çıkan konseptin evrim geçirmiş versiyonu olacağını gösteriyor.

Neler benzerlik taşıyor?

Mission E konseptiyle Taycan arasındaki en büyük benzerlik ön konsolda kendini belli değil. Yatay eksende uzanan dijital gösterge ekranı ön panelin tamamını kaplıyor. Dahası, konsolun merkezinde konumlanan dokunmatik kontrol paneli de doğrudan konseptten ödünç alınmış. İki model arasındaki tek fark belki renk seçimleri noktasında kendini gösteriyor. Üretime hazır Taycan’da daha koyu bir renk tonu tercih edilmiş, oysa Mission E’de daha açık tonlar hâkimdi.

Bu arada yolcu koltuğunun birçok elektronik ayarlama moduna ev sahipliği yaptığını da belirtelim. Porsche gibi lüks bir markadan beklenen, şık bir hareket.

2020 model Taycan’dan ilk senesinde 20 bin adet üretilmesi bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version