Volkswagen Grubu bünyesindeki lüks spor otomobil markası Porsche, yolcu taşımacılığında kullanılmak üzere uçan taksi modeli geliştirebilir. Uber ve Waymo gibi dev şirketlerin halihazırda çalışmalar yürüttüğü yolcu taşıma yeteneğine sahip drone pazarına girmeye hazırlanan Porsche, “Erken kalkan yol alır” sözünden hareketle potansiyel rakiplerine karşı elini güçlendirmek niyetinde.

Porsche’nin Satış ve Pazarlama Müdürü Detlev von Platen, Almanya’da satılan Automobilwoche dergisiyle gerçekleştirdiği söyleşide lüks otomobil üreticisinin uçan taksi üzerine çalışmalar yaptığının sinyalini verdi. Platen uçan taksinin neden önemli bir ihtiyaç olduğunu şu sözlerle anlattı:

Uçan taksiler gerçekten çok mantıklı ve işe yarayabilecek bir uygulama. Eğer Zuffenhausen’daki Porsche fabrikasından Stuttgart havalimanına gidecek olsam, şansım yaver giderse en az 1,5 saat yol kat etmem gerekiyor. Ancak uçarak havalimanına ulaşmak en fazla üç buçuk dakikamı alırdı.

Son dönemin yükselen gözdesi: Uçan taksiler!

Günümüzde birçok teknoloji markası ve otomobil şirketi uçan taksiler üzerine AR-GE çalışmaları yürütmeye başlamış durumda. Geleneksel araba modellerinin aksine otonom sürüş teknolojisine sahip araçlar da son dönemde hayli revaçta.

Volkswagen’e bağlı otomobil tasarım şirketi Italdesign ve Airbus, geçen yıl Cenevre Otomobil Fuarı‘na katılarak iki koltuklu uçan araba modellerini tanıtmışlardı. Model ismi Pop.Up olan bu araç, şehirlerin keşmekeş halindeki trafiğini atlatabilmek için ideal bir çözüm vaat ediyordu.

Porsche’nin potansiyel rakipleri arasında uçan taksi geliştirmeye çalışan Volocopter, Lilium Jet ve eVolo gibi şirketler yer alıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version