Almanya menşeli lüks otomobil üreticisi Porsche, teknik servis personelleri tarafından kullanılmak üzere artırılmış gerçeklik (AR) gözlüklerini ABD genelindeki 189 yetkili servis noktasına ulaştıracak.

Porsche Tech Live Look adı verilen bu sistem aslında geçtiğimiz yıl bazı pilot bölgelerde denenmeye başlanmıştı. Aradan geçen süre zarfında servis verimliliğini arttırdığı net olarak ortaya çıkan gözlükler, şimdilerde ülke çapında daha yaygın bir şekilde kullanıma girecek.

Hem nakit, hem de vakitten tasarruf

Bilindiği Porsche satış noktalarında yer alan 911, Cayanne ve Macan gibi çok tutulan modellerin tamir ve bakım onarım işlemleri her zaman çok basit olmayabiliyor. Bazı karmaşık ve sıradışı vakalarda Porsche genel merkezindeki mühendislerin araçlarla etkilemişe geçmesi gerekebiliyor.

Kullanılacak olan bu artırılmış gerçeklik gözlükleri, Porsche mühendislerinin arabaya uzaktan müdahale edebilmesini sağlıyor. Bu da hem nakit, hem de vakitten tasarruf anlamına geliyor.

E-posta, cep telefonu veya WhatsApp üzerinden fotoğraf göndererek araçtaki bir sorunu çözmeye çalışmaktansa artırılmış gerçeklik gözlükleriyle kilometrelerce uzaklıktaki mühendisler aracı inceleyebiliyorlar.

Gerçek zamanlı veri transferi gerçekleştiren gözlüklerde herhangi bir kablo da bulunmuyor. Porsche genel merkezine bağlanan gözlük gücünü sahip olduğu bataryadan alıyor.

İşin güzel tarafı şu ki, Porsche genel merkezindeki mühendis, aracın başında bulunan yetkili servis personeline gözlük aracılığıyla şema ve görsel transferi de sağlayabiliyor. Arabaları daha hızlı ve verimli bir şekilde tamir edebilmek bu sayede mümkün hale geliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version