Porsche’nin gelmiş geçmiş en güçlü yol otomobili olan 700 bg’lik Porsche GT2 RS, lastik üreticilerinin en iyi arkadaşı olacak gibi görünüyor.

Yeni Porsche GT2 RS’in prototip aşamasında katıldığımız sürüşte dahi otomobille ilgili verileri sır gibi saklayan Porsche’nin ağzı çözülmeye başladı.

PORSCHE GT2 RS’TE GÜÇ 700 BEYGİR’E ULAŞTI!

911 Turbo S’ten alınan 3.8 litrelik twin-turbo beslemeli motora 120 bg daha sığdırmayı başaran Porsche mühendisleri toplam gücü 700 bg’ye ulaştırmış. 750 Nm’lik tork değeri değişmeyen bu şeytanın arkadan itişli bir 911 olduğunun farkındayız değil mi?

Porsche GT2 RS

Söz konusu güç artışını turboların büyütülmesine ve turbo basıncının arttırılmasına borçlu olan Porsche, aracın ihtiyaç duyacağı ekstra soğuma için de su enjeksiyonu sisteminden faydalanmış. Turbo’daki egzoza kıyasla 7 kg daha hafif olan yeni titanyum egzoz sistemi ise motorun daha rahat nefes alıp vermesi için düşünülmüş bir diğer detay.

PORSCHE GT2 RS’TE 340 KM/S’LİK MAKSİMUM HIZ!

Porsche’nin 7-ileri çift kavramalı PDK şanzımanını elden geçiren GT mühendisleri güncel GT3’deki geçişlerden bile daha hızlı olacağı söylenen vites değişim zamanları kaydetmiş. Söz konusu sistemin 1470 kg gibi görece düşük bir ağırlığı taşıyor olması ise 2.8 saniyelik 0-100 zamanına ve 340 km/s’lik maksimum hıza olanak sağlıyor.

Güncel GT3’teki arka tekerlek yönlendirme sisteminin güncellenmiş bir versiyonuna sahip olan otomobil, tıpkı 918 Spyder gibi, opsiyonel Weissach paketiyle sunulabiliyor. 207.506 sterlinlik başlangıç fiyatına 21.042 sterlin ekleyen bu paketin getirisi ise -30 kg. Yoksa götürüsü mü demeliydik?

Söz konusu hafifleme, paketle birlikte gelen karbon tavan, karbon iç mekan parçaları ve magnezyum jantlar sayesinde elde edilmiş. Bu arada hafiflik sağlayan bir diğer detay olan karbon seramik frenlerin standart sunulduğunu tahmin edersiniz.

Vahşi aerodinami paketinin ilk dikkat çeken parçaları ise devasa arka kanat, ön tampondaki koca hava girişleri ve karbon kaputtaki NACA açıklıkları oluyor.

Mekanik yol tutuşun en önemli parçası olan Michelin Pilot Sport Cup 2 lastiklerin taban ölçüsü ise önde 265, arkada 325.

Kaynak: Evo

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version