Alman lüks otomobil markası Porsche’un en ucuz tam elektrikli modeli 2020 Taycan 4S, ABD genelindeki yetkili satış noktalarındaki yerini almaya başladı. Kapora ödeyip araç için sıraya girenlere teslimatların hızla başlanacağını belirten Porsche, Taycan 4S modelinin serinin giriş seviyesi aracı olduğunu belirtti. Ancak bu sizi yanıltmasın, çünkü araç 0’dan 100 km/s hıza 3.8 saniye gibi kısa bir sürede çıkabiliyor.

Aslına bakılırsa Porsche, Taycan modelinin satışlarını genelde en pahalı paketler sayesinde arttırmıştı. Taycan Turbo ve Turbo S modellerinin fiyatları sırasıyla 150 bin 900 ve 185 bin dolar olarak belirlenmişti. Fakat çiçeği burnundaki 2020 Taycan 4S’in fiyat etiketi 103 bin 800 dolar, yani bir üst versiyona kıyasla hayli ucuz.

Bu haliyle Taycan 4S hem Porsche logosunu taşıyan, hem de elektrikten güç alan bir araba sahibi olmak isteyenler için ideal seçenek haline geliyor.

Taycan 4S’in 93.4 kWh kapasiteli bataryası EPA değerlendirmesine göre 325 kilometre kadar bir menzil kat edebiliyor. Şehirlerarası seyahat sıkıntılı olabilir, ancak şehir içi ulaşımda bu gayet yeterli.

Şunu da belirtmek gerek: Geçmişte Taycan Turbo için EPA’nın yaptığı menzil testiyle Porsche’un kendi yaptığı test sonuçları arasında uçurum vardı. Öyle ki EPA aracın 323 kilometre yol gidebileceğini ölçmüşken Porsche kendi test sonuçlarına göre bu rakamın 442 kilometre olduğunu iddia ediyordu.

Benzer bir durum 562 beygir güce sahip elektrikli motoruyla 250 km/s hıza çıkabilen Taycan 4S için de geçerli olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version