Son dönemde iyice rağbet gören elektrikli otomobil pazarındaki payını büyütmeye çalışan Porsche, ikinci tam elektrikli modeli Taycan Cross Turismo’nun 2020 yılı sonunda çıkış yapacağının sinyalini verdi. Tıpkı Taycan EV gibi crossover formunda olacağı kesinlik kazanan bu araç, Porsche hayranlarının ilgisini çekeceğe benziyor. Hırçın dış görünüşü, güçlü elektrikli motoru ve Tesla’yı zorlayan menzil kapasitesiyle gerçekten güzel bir model ortaya çıkmış.

Tıpkı orijinal Taycan modelinde olduğu gibi Porsche bundan bir süre önce Taycan Cross Turismo’ya dair fikir sahibi olmamızı sağlamıştı. 2018 yılının ilk günlerinde Mission E Cross Turismo adıyla sahneye çıkan elektrikli konseptin seri üretime uyarlanmış versiyonu, Taycan Cross Turismo oldu.

Aynı etkinlikte Mission E isimli sedan modeli de tanıtılmıştı, ancak Porsche cephesinden bu araca ilişkin henüz yeni bir gelişme duyurulmuş değil.

Aslına bakılırsa Taycan Cross Turismo crossover ile station wagon arası Panamera Sport Turismo’yu çok andırıyor. Fakat yanlış anlaşılmasın, bu iki arada bir derede olma durumu kesinlikle kötü bir şey değil. Arkada oturan yolcuların kafa boşluğu arttırılmış, sürücünün ise daha konforlu bir oturuş deneyimi yaşaması sağlanmış.

2020 yılı içerisinde lüks otomobil üreticisinin Leipzig’deki fabrikasında üretilmesi planlanan modelin ilk teslimatı, Koronavirüs salgını nedeniyle gecikme yaşayabilir.

Ancak günün sonunda hem elektrikli, hem de sportif bir araç sahibi olmak isteyenlerle fiyatına dair henüz bilgi sahibi olamadığımız Taycan Cross Turismo’nun buluşması kaçınılmaz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version