Bünyesinde Peugeot ve Citroën gibi güçlü markaları bulunduran PSA Grubu, Çin menşeli teknoloji şirketi Huawei ile Kasım 2017‘de yaptığı işbirliği anlaşmasının ilk meyvesini aldı. Mayıs ayında Çin’de tanıtılması beklenen DS 7 Crossback SUV modeli, PSA’nın Huawei’den tedarik ettiği akıllı araba teknolojisine ev sahipliği yapan ilk araç olacak.

Adı geçen SUV modelinin araç içi bilgilendirme sisteminde Huawei’nin OceanConnect IoT (Nesnelerin interneti) platformu kullanılacak. Bu sayede araba bulut bilişim sunucularına ve çeşitli akıllı nesnelere bağlanabilecek. Peki, bunun sürücülere ne gibi faydası olacak?

Akıllı arabalarla yeni bir çığır açılıyor!

Henüz yeni yeni gelişen bu teknolojinin en büyük faydalarından biri, sürücülerin gelişmiş navigasyon ve ses tanımlama sistemine erişim sağlayabilecek oluşu.

Çıkılan her bir yolculuğa dair detaylı bilgilendirmeleri akıllı telefonlar aracılığıyla görüntüleyebilmek de cabası. Sürüş tarzı ve seyahatin kaç km sürdüğü, ne kadar yakıt sarfiyatının gerçekleştiği gibi bilgiler doğrudan internet üzerinden cihazlara gönderilebilecek.

Huawei’nin bu yenilikçi platformu, PSA Grubu bünyesinde geliştirilen diğer araçlarda da yer alacak. Üstelik yakın gelecekte arabalara uzaktan yazılım güncellemesi gönderebilmek de mümkün hale gelebilir.

Hedef kitle Çinli müşteriler

PSA ve Huawei, Çinli araç kullanıcılarının akıllı arabalara duyduğu ilgiyi fırsata çevirmenin peşinde. Yapılan bir araştırmada Çinli müşterilerin yüzde 79’unun yakın gelecekte akıllı bir araba satın almayı planladığının ortaya çıkması, otomobil üreticisinin iştahını kabartmışa benziyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version