Land Rover’ın ürettiği arabaların karakteristik özellikleri arasında zorlu arazi şartlarında üstün performans sergilemeleri de yer alıyor. Her en kadar son dönemde araziye sokmak istemeyeceğiniz güzellikte modeller üretiyor olsalar da, Land Rover halen daha yüksek performansa sahip SUV’larıyla tercih sebebi haline geliyor.

Şimdilerdeyse Land Rover’ın plug-in hibrid modeli Range Rover Sport, Çin’de düzenlenen “Dragon Challenge” isimli özel bir gösteriyle gündeme bomba gibi düştü!

999 adet merdiven çıktı!

Range Rover Sport PHEV modeli, Çin’deki Tianmen dağının tepesinde bulunan ve halk arasında “Cennetin kapısı” olarak bilinen yere çıkan 999 adet merdiveni tırmanmayı başardı. Tam 45 derece açıdaki merdivenlerin dikliği hesaba katılırsa Range Rover sadece tek bir yöne, yukarıya doğru gidebilirdi. Başka herhangi bir hareket aracın defalarca takla atarak feci bir kaza geçirmesine yol açabilirdi. Neyse ki korkulan olmadı.

Aracın şoför koltuğunda profesyonel sürücü Ho-Ping Tung oturdu. Toplam tırmanış 22 dakika 41 saniye sürerken, izleyicilerin yüreklerini hoplatan görüntüler ortaya çıktı. Araç içi kamera ve drone kameralarıyla çekilen 6 dakikalık görüntüye hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

999 basamaklık merdiven tırmanışına geçmeden önce Range Rover, Tianmen dağına giden ve toplam 99 zorlu virajdan oluşan yolu da yüksek hızla kat etmeyi başardı. Geriye kalan bu video da Range Rover’ın plug-in hibrid modelinin ne kadar yüksek performanslı olduğunu göstermiş oldu. YouTube’a yüklenen reklam videosu kısa sürede 1 milyondan fazla izlendi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version