Renault’un ağır ve hafif tonajlı kamyonlar üreten alt birimi Renault Trucks, önümüzdeki sene elektrikli kamyon satışına başlayacağını resmen duyurdu. Ayrıca şirketin açıklamasında birden fazla elektrikli kamyon modelinin geliştirileceğine dair bir ima da yer aldı.

Devlerin gözü elektrikli kamyon pazarında

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla’nın tanıttığı Semi isimli elektrikli kamyonun çok beğenilmesi, geleneksel otomobil üreticilerini de bu alana yoğunlaşmaya sevk etmiş durumda.

Nitekim Renault Trucks’tan yapılan bu açıklamanın hemen öncesinde İsveçli lüks araç üreticisi Volvo da 2018 yılı içinde elektrikli kamyonlarının yollara çıkaracağını duyurmuştu. Keza Daimler de Avrupa genelinde tamamen elektrikten güç alan kamyon modellerinin satışına başlayacağını açıklamıştı. Tesla Semi’yi ise yeniden belirtmeye gerek yok.

Electric Maxity ile tecrübe kazanmıştı

Ancak Renault, elektrikli kamyon sektörüne hiç de yabancı sayılmaz. Zoe isimli minik elektrikli arabasının da satışını gerçekleştiren Renault, 2010 yılında 4.5 tonluk elektrikli kamyonu Electric Maxity modelini tanıtmıştı. Nitekim şirketin başındaki isim François Savoye, seneler önce piyasaya çıkan Electric Maxity ile Renault Trucks’ın ciddi bir tecrübe edindiğini belirterek şöyle dedi

“Electric Maxity modeliyle edindiğimiz ticari tecrübe, bayi ağımızın satış, servis ve elektrikli kamyonları tamir etme alanlarında gelişmesini sağladı. Üstelik elektrikli araçlar bugün, 2010’a kıyasla yükselen trend.”

Fransa’nın Normandiya şehrindeki Blainville-sur-Orne fabrikasında Renault Trucks’ın geliştireceği tamamen elektrikli modeller için özel bir üretim hattı da inşa edilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version