Renault Symbioz konsepti nedir? En iyi ses sisteminiz nerede? Birçoğumuz için bu otomobilde. En konforlu koltuk nerede? Evet, otomobilde. En kontrol edilebilir hava sıcaklığı? O da otomobilde.

Ana kullanım amacı ulaşımın dışında, otomobil harika bir kişisel alandır. İstediğiniz zaman izole veya bağlantılı olabilirsiniz. Peki neden otomobiliniz bir başka oda gibi olmasın? Renault bu fikri, Frankfurt Otomobil Fuarı’ndaki Symbioz konseptiyle daha ileriye taşıdı.

Renault Symbioz Konsepti’ne Bakış!

Evin içine sürdüğünüzde veya yükselen bir platformla tavana taşındığınızda, otomobil her şeyin kolayca ulaşıldığı bir ofis veya oturma alanı oluyor.

Ön koltuklar dönebiliyor ve bir masa aksiyona dahil olabiliyor. Şov otomobili ve ev, aynı malzemeden yapılmıştı: Cam, çelik, ahşap, mermer, keçe ve porselen. Kapı geniş biçimde açılıyor ve içeriye geçmek çok rahat oluyor.

Otomobil ve ev bağlantılı ama aynı zamanda sizin günlüğünüzü de takip ediyorlar. Mesela uzun bir yolculuğun geldiğini biliyorlar ve böylece araç zamanında tam şarj olarak bekliyor. Kısa bir yolculuksa, bekleme modunda kalmaya devam ediyor. Planlar mı değişti? Bataryalar sadece 20 dakika içinde yüzde 80 şarj seviyesine ulaşacaktır.

Eğer evdeki elektrik sistemi aniden düşerse (kesinti olması veya disco ışıkları açmak gibi), bu sefer enerji aksi yönde akıyor. Otomobil evi besliyor.

Renault’nun tasarım şefi Laurens van den Acker şöyle söylüyor: “Artık otomobilleri çevrelendiğimiz ekosistemden izole düşünemeyiz. Elektrik kullanımı açısından da önemli değişimler olacak.”

Aracın platformunda arkada iki elektrikli motor var ve her bir tekere güç veriyor. 6 saniyenin altındaki 0-100 km/s hızlanmasını ele alırsak, gücün 670 HP ve torkun 660 NM civarında olduğunu söyleyebiliriz. Bu büyük bir araç; Grand Scenic uzunluğunda ama karbon fiber gövdesiyle daha az ağırlığa sahip. Yolda giderken, otonom moda alındığında daha fazla yer sağlamak için direksiyon ve pedallar ortadan kalkıyor. Dinamik modda ise koltuklar sizi yarış koltuğu gibi sarıyor.

Renault’nun söylediğine göre tüm ev/otomobil konsepti 2030 civarında gerçek olacak fakat bu otomobil tek başına sadece 6 yıl uzaklıkta. Yine de tartışmalar var. Jaguar’ın tanıttığı Future Type konseptine zıt görünüyor. Ona göre araçlar paylaşılacak ve fiziksel olarak sahip olacağınız tek şey, Sayer akıllı direksiyon…

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version