Dünyanın en büyük otomobil devlerinden biri olan Renault, çevreci bir otomobil markası olma konusunda sıkı çalışmalar yapmaya başladı. Tam çevreci bir araç devi olmak isteyen marka, bu konuda yeni planları için de açıklama yaptı. Gün içerisinde yapılan eWays Electro Pop etkinliği kapsamında da açıklamalar yapan marka, 2025 yılına kadar çok önemli bir dönüşüme adım atacaklarını duyurdu.

Renault, 2025 Yılında Elektrik Destekli ve Elektrikli Araçların Oranını %65’in Üzerine Taşıyacak

Markanın yeni hedefi 2025 yılına kadar elektrik destekli ve tamamen elektrikli olan modellerin sayısının artmasını sağlamak. Bu noktada 2025 yılına kadar elektrikli ve elektrik destekli araçların oranının %65 seviyesine kadar çıkarılacağı söylendi.

Çok iddialı bir oran olmasına karşın, yakalanamayacak bir değer de değil. 2030 hedefi ise %90 oranında elektrikli araçlar olarak açıklandı. Bu dediğiniz başarması, markanın çok önemli bir eşik değeri geçmesi demek oluyor. Böylece Renault, Avrupa’nın en çevreci markalarından biri olacak.

Tüm bu dönüşüm sırasında bazı ikonik modellerin de elektrikli versiyonlarının yeniden dönüş yapacağı açıklandı. Renault 5 tamamen elektrikli olarak geri dönecek. Yenilenen CMF-B EV platformu kullanılarak üretilecek olan araç, çok daha kompakt ve tasarruflu bir yapıda olacak.

Bunun dışında 4ever modeli için de tamamen elektrikli bir araç sunulması planlanıyor. 2025 yılına kadar toplamda 10 elektrikli aracın bu şekilde sunulması bekleniyor. Bunlardan 7 tanesi doğrudan markanın adını taşıyacak ve markanın ürün gamında yer alacak. Belki 3 model için farklı bir alt marka görebiliriz. Muhtemelen bu modeller de Dacia olarak gelecektir.

Yeni platformlara geçiş yapacak olan araçlarla beraber tamamen çevreci otomobiller hedefleyen Renault ne kadar hızlı süreci tamamlayacak göreceğiz. Şu an gördüğümüz birçok markanın 2030 yılında tamamen elektrikli araçlara döneceğiz. Belki küresel ısınmanın etkisi azalır.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version