Volvo Trucks bünyesindeki Renault Trucks, seri üretime giren ilk tam elektrikli kamyon modeli D Z.E.’nin teslimatını yaptı bile. Şirketten yapılan basın açıklamasında Fransa menşeli Delanchy Grubu’nun tam elektrikli kamyonun ilk müşterisi olduğu belirtildi.

Fransa’nın Aşağı Normandiya bölgesindeki Calvados’ta bulunan Blainville-sur-Orne fabrikasında banttan inen 16 ton kapasiteli elektrikli kamyonun üretimine Mart ayında başlanmıştı. Tek bir elektrikli kamyonun üretimi için ise 50 saate ihtiyaç duyuluyordu. Ancak malum olduğu üzere Koronavirüs salgını ortaya çıktı ve alınan önlemler kapsamında birçok fabrikada olduğu gibi Renault Trucks modellerinin üretimi de sekteye uğradı.

Geldiğimiz noktada ise sıfır emisyon salınımı gerçekleştiren, tamamen çevre dostu ve yenilikçi teknolojilerle donatılmış D Z.E. modeli karşımıza çıkmış bulunuyor. Umarız ki günün birinde bu yeni nesil kamyonlar, dizel motorla çalışan muadillerinin yerini alırlar.

2017’den beri test ediliyor

Bu arada D Z.E. modelinin ilk alıcısı olan Delanchy Grubu ile Renault Trucks’ın ilişkisi hayli köklü. Kamyonun 13 tonluk versiyonunu 2017’den bu yana test eden grup, Fransa’nın en büyük nakliye şirketlerinden birisi.

2017 yılında ilk kez yüzde 100 elektrikle çalışan, 13 ton kapasiteli Renault Trucks D prototipi dev nakliye şirketi tarafından test edilmeye başlandı. Fransa’nın Les Halles de Lyon ile Paul Bocuse şehirleri arasında yol yapan kamyonların sessiz çalışması ve insanları rahatsız etmemesi, sağladığı ekonomik faydanın yanı sıra insanların hayatına etki eden bir diğer artısı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version