Fransız otomobil üreticisi Renault, İsveç’in başkenti Stockholm’de bir ilke imza atarak yalnızca elektrikli modellerin sergileneceği konsept mağazayı açmaya hazırlanıyor.

Yeni konsept mağaza tamamen elektrikli arabalar üzerine yoğunlaşacak ve ziyaretçilere çeşitli bilgilendirmelerde bulunacak. Nihai hedeflerden biri de halk arasında yaygınlaşan asılsız söylentilere son vermek ve elektrikli arabaların gerçek özellikleri hakkında doğru bir şekilde bilgilendirmek.

AVM’ye mağaza açıyor

Renault’tan gönderilen basın bülteninde yeni konsept mağazanın Stockholm’ün en çok rağbet gören alışveriş merkezinde inşa edileceği bilgisi de verildi. Täby Centrum isimli AVM’ye mağaza açacak olan Renault, bu kararı alırken Tesla’dan esinlenmiş olabilir.

‘Avrupa’nın bir numaralı elektrikli markası’

Renault grubunun elektrikli araçlar için oluşturduğu kurulun üyelerinden Gilles Normand’ın imzasını taşıyan bültende aşağıdaki satırlara da yer verildi:

İnsanlarla elektrikli araçlar hakkında etkileşime geçebileceğimiz, onları bilgilendirip fikirlerini paylaşma imkânı sunabileceğimiz bu mağazayı açacağımız için çok heyecanlıyız. Avrupa’nın bir numaralı elektrikli otomobil markası olarak bu konsept mağazayı insanlara elektrikli motorların faydalarını ve sunduğu fırsatları anlatmak için kullanacağız.

Konsept mağazayı ziyaret eden elektrikli otomobil tutkunları, çeşitli plug-in elektrikli arabaları test edebilecek veya modeller hakkındaki sorularını satış temsilcilerine yöneltebilecek. Daha önce de belirttiğimiz üzere mağazada sadece Renault’un elektrikli modelleri sergilenecek.

Yakın gelecekte Renault, Stockholm’de hayata geçirmeyi planladığı bu konsept mağazayı zincir haline getirerek Avrupa’nın diğer şehirlerinde de inşa etmeyi hedefliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version