Fransız otomobil markası Renault geçtiğimiz gün yeni elektrikli konseptini görücüye çıkardı. Hayli cüsseli duran araba sportif tasarımıyla orta büyüklükteki aile babalarının aklını çelmeye aday.

Şirketin yeni CEO’su Luca de Meo her geçen gün zarar eden firmanın bu kötü gidişattan kurtulması için artık en yüksek kâr oranının yakalandığı modellerin üretimine ağırlık vermeyi planlıyor. Bu durumda da tüm oklar elektrikli otomobilleri gösteriyor açıkçası.

Henüz çiçeği burnundaki Megane eVision modeli, bu plan doğrultusunda tasarlandı. SUV modellerini andıran büyük lastikler üzerine yükselen araba, SUV’lara kıyasla daha kompakt bir tasarıma sahip. Renault’un açıklaması da bu modelin “kompakt” otomobil kategorisinde önemli bir rol oynayacağı yönünde. Küçük arabalardan daha kârlı olduğu için Fransız üretici bu segmente yoğunlaşmanın peşinde.

2021’de seri üretime hazır versiyonu tanıtılacak

Modelin lansmanı öncesinde basın mensuplarına gönderilen açıklamasında De Meo, “İnovatif teknolojilerden güç alan yeni nesil elektrikli arabalarımız yolda” dedi. eVision konseptinin seri üretime hazır versiyonunun ise 2021’de görücüye çıkacağı belirtildi.

Kim bilir, belki de Megane eVision’un çıkışı Renault için kötüye gidişten çıkış kapısı olabilir. COVID-19 salgını döneminde satışları bıçak gibi kesilen firma aynı zamanda Japon ortağı Nissan’la zayıflayan ortaklığını da pekiştirmeye çalışıyor.

Bu arada yeni elektrikli model CMF-EV platformu üzerine inşa edilecek. Bu platform veya daha doğru adıyla “araç mimarisi” Nissan ve Mitsubishi ile ortaklaşa geliştirilmiş.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version