Elektrikli otomobillerde yeni bir moda var. Lüks, spor, aile araçları derken yavaş yavaş retro modelleri de yaygınlaşmaya başladı. Eskiyle yeniyi harmanlayan araçlara örnek olan bu tip modellerden birisi de minik canavar Alpha Ace oldu.

Alpha Motor Corporation tarafından hazırlanan araç, bir nevi eski ile yeninin harmanlanmış hali. Tasarıma bakarsanız, o eski Anadol modellerinin havasının yansıtıldığını görüyorsunuz. Ama eğer teknolojiye bakarsanız, son model elektrikli bir araç görüyorsunuz.

Alpha Ace Özellikleri Nasıl?

1960’lık yılların araç tasarımını benimseyen yeni seri, eski seri spor otomobillerin yenilenmiş bir yüzü olarak gösterilebilir. 4.180 mm gibi bir uzunluk değeri bulunan aracın, tıpkı eski modellerde olduğu gibi tek kapı olduğunu da görüyoruz.

Tavan kısmında güzel oynamaların da sunulduğu araç, iç tasarımda da tamamen retro yapı sunmuyor. Bir yandan retro tasarıma yer verilirken bir yandan da son teknolojiyi yansıtan bir tabletin yerleştirildiğini anlıyoruz. Direksiyon simidi tam bir retro tasarım yapısında ama dediğimiz gibi konsolun tam ortasında dev bir bilgi ekranı bulunuyor.

Bu dev tablet üzerinden bilgi eğlence sistemini yönetebildiğiniz gibi araç özelliklerini de yönetebiliyorsunuz. Tasarımı ve iç teknolojiyi bir kenara bıraktığınız zaman, motor konusunda da iddialı bir araç var.

400 km kadar menzil sunan Alpha Ace, güçlü elektrikli motoru sayesinde 100 km hıza 6 saniye gibi hızlı bir sürede çıkabiliyor. Modüler platform üzerinden üretilen ve bu sayede de farklı kasa yapılarında da geleceği söylenen Ace için diğer teknik detaylar ise duyurulmadı.

Sınırlı sayıda üretileceği de belirtilen modelin ne zaman satışa sunulacağı, kaç adet olarak satışa çıkarılacağı ve fiyatlarının nasıl olacağı gibi çok önemli bilgileri ise ortaya çıkmadı. Muhtemelen seçili birkaç ülkede satışlar yapılacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version