E-ticaret devi Amazon sahipliğindeki güvenlik şirketi Ring, yeni nesil güvenlik ekipmanlarını kamuoyunun beğenisine sundu. Evin içinde uçabilen kamera gibi gelişmiş cihazların da tanıtıldığı lansmanda Ring arabalar için geliştirilen yeni ürünlerini görücüye çıkardı.

Ring araba alarmı, Ring araç kamerası ve Ring araba bağlantısı olmak üzere 3 farklı cihazı sayesinde şirket hizmet yelpazesini genişletmiş oldu. Çünkü bu zamana dek Ring yalnızca ev ve ofisler için güvenlik cihazları üretiyordu. Böylelikle müşteri kitlesinin uzun süredir beklediği yenilik de hayata geçirilmiş oldu tabii.

Ring araba alarmı OBD’den çalışıyor

Malum olduğu üzere standart araba alarmları işe yaramaktan çok genelde başımızı ağrıtıyorlar. Sokaktan hızla geçen arabalara bile öten alarmı susturmak için apartmandan aşağıya inmek pek hoşlanılan bir durum değil. Ring ise OBD-II dongle cihazı şeklindeki araba alarmıyla bu sorunu kökünden çözüyor.

Araba çekildiği zaman ve darbe sonucu yerinden oynadığı zaman Ring uygulaması üzerinden sahibine haber veren Ring araba alarmı, Amazon ekosistemindeki Echo gibi diğer akıllı ev aletleriyle de etkileşime geçebiliyor.

2021’de satışa sunulması beklenen Ring araba alarmının fiyatı 59.99 dolar olarak açıklandı.

Araç içi kamera da tanıtıldı

Ring’in bu yeni akıllı kamera donanımı ise tıpkı alarm sisteminde olduğu gibi arabanın çalınması, kapısının anahtarsız açılması gibi durumlarda sahibine bildirim gönderiyor. Dahilî olarak Wi-Fi ve LTE bağlantı destekleyen cihazın anlık görüntü aktarım özelliği de mevcut.

2021’de satışına başlanacağı belirtilen kameranın fiyatı 199.99 dolar olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version