Günümüzde elektrikli otomobil modeli geliştiren çok az sayıdaki şirket Rivian kadar dikkatleri üzerine toplamayı başarmış durumda. Öyle ki bu yeni girişim aralarında Ford ve Amazon’un da bulunduğu multi-milyarlık şirketlerden yüklü miktarda yatırım alarak yoluna devam ediyor. Henüz elimize yeni geçen bilgilere göre ise Rivian artık topladığı yatırımların meyvesini vermeye başlamak üzere. Illinois eyaletinin kırsal bir bölgesindeki eski Mitsubishi fabrikasını satın alan şirket, bu yıl sonunda ilk arabayı banttan indirmeyi hedefliyor.

MotorTrend sitesinin editörleri Rivian CEO’su ve kurucusu R. J. Scaringe ile yaptıkları mülakatta bu bilgileri öğrenmiş bulunuyorlar. Yılın üçüncü çeyreğinde test üretimine başlayacağını belirten Scaringe, bunu R1T kamyonet modelinin seri üretime girmesinin takip edeceğini belirtti. Aralık ayında banda girecek olan kamyonetten sonra sıra 7 koltuklu SUV modeli R1S’e gelecek. Bu model de takip eden 3 ay içerisinde üretime girecek.

Ancak bomba haber şu ki Rivian kendi fabrikasındaki bantlarda Ford veya Lincoln markasını taşıyan yeni bir elektrikli modeli de üretecek!

Tasarımı Ford’a ait olacak

Rivian tarafından “kaykay” adı verilen modern ve modüler platformu kullanacak olan bu elektrikli SUV’un tasarımını Ford hazırlayacak. Ancak üretim süreci Rivian tarafından gerçekleştirilecek. Henüz emekleme aşamasındaki bir girişimin dünya devi Ford ile ortak üretime başlaması kuşkusuz olumlu bir gelişme.

Hayli esnek olan ve farklı şasi tiplerine uyarlanabilen bu platform elektrikli motorları, batarya hücrelerini ve geleneksel süspansiyon sistemlerini bünyesinde barındıracak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version