Haberlerimizi takip edenlerin mutlaka bileceği üzere ABD menşeli Rivian henüz elektrikli kamyonet veya SUV modellerini seri üretime geçirmeye başlamamış bir girişim. Tabii şimdiye kadar araçların bazı prototip sürümleri görücüye çıktı, ancak banttan inmiş ve günlük kullanıma hazır bir modelin varlığından söz edebilmek şuan için mümkün değil.

Hal böyle olunca çoğu insan Rivian’ın elektrikli kamyonet ve SUV modelini ne zaman seri olarak üretmeye başlayacağını merak ediyordu. Neyse ki bugün geldiğimiz noktada marka, müşterilerin ne zaman arabalarını satın alabileceğini açıkladı.

2021’in Haziran ve Ağustos aylarında teslimatlar başlayacak

Buna göre ABD’nin Illinois eyaletine bağlı Normal şehrindeki Rivian fabrikasında pilot üretim en kısa sürede başlayacak. Elektrikli otomobil markasının açıklaması müşterilerin R1T kamyonet modelini 2021 yılının Haziran ayı itibariyle teslim alabilecekleri yönünde.

Öte yandan R1S SUV modelinin ise 2021 Ağustos’unda bayilerdeki yerini alacağı belirtildi. Görünen o ki Koronavirüs salgınına rağmen Rivian nihayet ilk modellerini görücüye çıkarmakta kararlı.

Fiyatı henüz gizliliğini koruyor

Araçların seri üretime ne zaman gireceği netlik kazanmış olsa da halen daha Rivian R1T ve R1S’in fiyatı açıklanmış değil. Otomobil üreticisi bu zamana kadar aracın bazı temel özelliklerini kamuoyuyla paylaşmıştı. En üst paket modellerde 180 kWh batarya bulunacak ve bu pil sayesinde araçlar 640 kilometreden fazla yol kat edebilecek.

Her iki modelin 3 ton 100 kilogram yük çekme özelliğine sahip olacağını da belirtelim.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version