Elektrikli otomobil girişimi Rivian, geçtiğimiz Cumartesi günü ABD’nin San Fransisco eyaletine bağlı Bay Area’da düzenlenen etkinlikte pickup kamyonet ve SUV modelini görücüye çıkardı. Aynı etkinlikte hem SUV, hem de kamyonetin ilk kez duyurulandan daha uygun bir fiyat etiketine sahip olacağı müjdesi verildi.

Menzil kapasitesi gayet ideal

Girişimin kurucusu ve CEO’su R. J. Scaringe, Reuters’e verdiği demeçte orta segmentteki R1T kamyonet modelinin maviden şeffafa doğru renk değiştirebilecek cam panele ev sahipliği yapacağını ve bu modelin de yaklaşık 69 bin dolar ücretle satılacağını duyurdu.

Tam dolu batarya ile 480 kilometre kadar mesafe kat edebileceği belirtilen R1T ile aynı menzil kapasitesine sahip R1S SUV’un ise 72 bin dolar kadar bir fiyat etiketine sahip olması söz konusu. Tesla’ya nazaran bu fiyatların yine de yüksek olduğu söylenebilir.

Yine Rivian cephesinden yapılan açıklamada en yüksek kapasiteli bataryaya sahip araçların 480 kilometre, en düşüğün ise minimum 370 kilometre gidebileceği belirtildi.

Kaç kişinin sıraya girdiği bilinmiyor

Bu arada Scaringe, geri iade edilebilen 1,000 dolarlık ödemeyi yaparak araçlar için sıraya giren müşteri sayısını açıklamaktan kaçındı. Bunun yerine durumun “Gerçekten pozitif” olduğunu söylemekle yetindi. Bu, hatırı sayılır miktarda müşterinin Rivian modellerine talip olduğu anlamına geliyor.

Yıl sonuna doğru üretime girecek

İlk R1T kamyonet modellerinin müşterilere teslimatına bu yıl sonuna doğru başlanacak. Ardından çıkışı merakla beklenen R1S SUV modeli üretim bandına girecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version