İngiliz lüks otomobil markası Rolls Royce’un CEO’su, dünya genelinde lüks arabalara olan talebin yeniden artış eğilimine girdiğini açıkladı. Bu olumlu tablonun en büyük nedeni, COVID-19 salgını nedeniyle otomobil satışlarının sekteye uğradığı Uzakdoğu Asya’da satışların tekrardan artmış olması. Ayrıca Torsten Muller-Otvos önümüzdeki seneden umutlu olduğunun da altını çizdi. Eğer beklenildiği gibi olursa 2021’de de lüks otomobile olan talep artmaya devam edecek.

Pandemi döneminde bayilerin kapanması, müşterilerin de sokağa çıkma yasakları nedeniyl otomobil satın alamaması gibi olumsuz etkenlere rağmen Rolls Royce İngiltere’de araba üretimine 4 Mayıs’ta yeniden başlamıştı. Bu yönüyle Rolls Royce’un İngiltere’de üretime kaldığı yerden devam eden ilk otomobil markası olduğunu da belirtmek gerek.

BMW sahipliğindeki Rolls Royce Motor Cars’ın CEO’su Reuters’e verdiği demeçte “Asya ve Avrupa’dan çok güzel haberler alıyoruz. İşlerimiz tekrardan açılmaya başladı. Temmuz ve Ağustos ayında Kuzey Amerika bölgesinde de satış grafiği noktasında iyi sonuç elde ettik” değerlendirmesinde bulundu.

‘2021 için gayet umutluyum’

Muller-Otvos açıklamasının devamında “Önümüzdeki 2021 yılı için çok umutlu olduğumu da belirtmeliyim. Sipariş listemize baktığımızda yapacak çok işimiz olduğunu görüyoruz zaten” dedi.

CEO, Brexit ile İngiltere’nin AB’den ayrılacak olmasına rağmen Rolls Royce’un Birleşik Krallık’taki fabrikalarını taşıma niyetinin olmadığı bilgisini de yine “Kendimizi tamamen İngiltere’ye ait hissediyoruz. Bu yüzden fabrikamızı AB’nin herhangi bir ülkesine taşıma fikrimiz yok” cümleleriyle paylaştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version