Rolls-Royce tarafından geliştirilen lüks limuzin modeli Phantom‘un teker aralığı genişletilmiş yeni versiyonunda “Gizlilik süiti” adı verilen yeni bir özellik daha yerini alacak. Tek bir düğme ile aktif hale gelen bu özellik, arka koltuktaki yolcu bölümüyle ön koltukları birbirinden izole edecek.

Bu hafta Çin’de düzenlenen Chengdu Otomobil Fuarı kapsamında görücüye çıkan yeni Phantom‘un “Gizlilik süiti” özelliği de kamuoyuna ilk kez tanıtıldı. Buna göre sürücü koltuğunun hemen arkasındaki elektrokromatik cam, “Priv” yazılı bir butonu basıldıktan sonra devreye giriyor ve opak hale dönüşüyor.

Paparazzi muhabirlerinin işini zorlaştıracak bu özellik dışarıdan bakanların aracın içini görmelerini engellemek için yan camlardaki perdelerden de faydalanıyor.

Sesi de engelleme özelliğine sahip

Şoför mahalliyle yolcu arasındaki camı karanlık hale getirmekle yetinmeyen bu fonksiyon aynı zamanda sesi de engelleyebiliyor. Ses frekanslarını engelleme özelliğine sahip özel bir kompozit malzemeden faydalanan Rolls Royce, sürücünün arka koltuğa bakmasını ve konuşulan kelimeleri duymasını tamamen engellemeyi başarmış.

Şoförle iletişim kurma seçeneği mevcut

Yine de acil ve önemli durumlar için entegre interkom aracılığıyla yolcu, dilediği zaman şoförle iletişim kurabilme imkânına sahip. Eğer sürücü de yolculara bir şey söylemek isterse konsolundaki “Arama” butonuna basarak çağrı talebinde bulunabiliyor. Arka koltukta oturanlar da bu çağrıyı kabul edip etmeme seçeneğine sahipler.

12 inçlik iki adet monitöre ev sahipliği yapan yeni gizlilik alanında araç içi eğlence sisteminden faydalanabilmek de mümkün.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version