Evet, başlığı kesinlikle doğru okudunuz. Rusya menşeli elektrikli otomobil üreticisi Aviar tarafından geliştirilen ve R67 adını taşıyan Ford Mustang görünümlü bu model, aslında Tesla’nın Model S’inden başkası değil. İkonik ilk nesil Mustang fastback modeline birebir benzeyen bu araba, Tesla Model S’ten daha hızlı gidecek kadar da güçlü üstelik.

İlla orijinal bir elektrikli Mustang sürmek istiyorsanız Ford’un yeni nesil Mustang Mach-E’sini beklemeniz gerekiyor. Ancak safkan Mustang tutkunuysanız, Aviar R67 sizin için ideal seçim olabilir. 2019 yılında SEMA fuarında Ford tarafından tanıtılan Mustang Lithium Concept modelinden ilham alınarak tasarlanan araba muhteşem gözüküyor gerçekten.

Neredeyse konsept model kadar güçlü

Fuarda görücüye çıkan Mustang Lithium Concept modeli kağıt üzerinde 900 beygir güç üretecekti. Ancak seri üretime uyarlanmaya hazırlanan Aviar R67 bu değeri neredeyse yakalamış durumda.

Tesla’nın çift elektrik motorundan güç alan ve 100 kWh lityum iyon batarya bileşenine ev sahipliği yapan araç 840 beygir gücünde. Dahası, dolu batarya ile aracın 505 kilometrelik bir menzil değerine ulaşacağı da Aviar’ın iddiaları arasında.

2.2 saniyede 100 km/s!

Bitmedi. Yine Aviar’a göre R67 modeli 0’dan 100 km/s hıza yalnızca 2.2 saniyede çıkabiliyor. Bu da Tesla Model S Performance versiyonundan birazcık daha hızlı olduğu anlamına geliyor. Aracın çıkabileceği en yüksek hız ise 250 km/s olarak belirtilmiş.

Şuan için Aviar R67’nin fiyatı ve çıkış tarihi netlik kazanmış değil. Ancak en az 100 bin dolara satılacağı tahmin ediliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version