Volvo sahipliğindeki Polestar markasının Tesla Model 3’e rakip olarak geliştirdiği Polestar 2 modelinin üretimi resmen başladı. Otomobil üreticisinin ürün gamındaki ikinci modelin üretimi ise Çin’in Luqiao şehrinde gerçekleştiriliyor. Bu biraz ilginç, çünkü malum olduğu üzere Wuhan’da ortaya çıkan Covid-19 virüsünün WHO tarafından küresel pandemi ilan edilmesinin ardından birçok üretici otomobil fabrikalarını kapatma ve işçilere izin verme yoluna gitmişti.

Neticede an itibariyle dünyanın birçok şehrinde insanlar zorunlu olmadıkça sokağa çıkmıyor. Böyle bir ortamda otomobil satışlarının bıçak gibi kesilmesi beklendik bir şeydi.

Polestar yoluna emin adımlarla ilerliyor

Volvo’nun Çin menşeli otomobil devi Geely tarafından satın alınmasının ardından Polestar markası da ciddi bir değişim gösterdi. 2010 yılından bu yana faaliyetlerine Volvo çatısı altında devam eden Polestar ilk başlarda AMG’nin Mercedes modelleri için aftermarket tuning hizmetleri vermesi gibi, Volvo modellerini modifiye ediyordu.

Fakat sonradan Volvo radikal ve bizce çok isabetli bir karar alarak üst düzey performanslı elektrikli modellerini Polestar markasıyla pazara sürmeye başladı.

Neticede günümüzün Polestar 2’nin üretimi için çok uygun bir zaman olmadığını söyleyebiliriz. Hele ki analistler tüm dünya genelinde otomobil satışlarının yüzde 16 oranında azalacağını tahmin ediyorken. Ancak görünen o ki Polestar, 408 beygir güce ve 78 kWh batarya paketine ev sahipliği yapan Polestar 2 modeliyle lüks bir elektrikli model arayışında olanlara göz kırpmak niyetinde. Bunda ne denli başarılı olacağını ise zaman gösterecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version