Güney Koreli teknoloji devi Samsung’la haşır neşir olanlar, firmanın Exynos markasını taşıyan işlemci modellerini yeni nesil akıllı telefon modellerinde kullandığını da mutlaka hatırlayacaklardır.

Ancak geçtiğimiz haftalarda Samsung’un adı, Audi ile gerçekleştirilmesi muhtemel bir işbirliğine ilişkin haberlerde yer aldı. Buna göre arabalar için geliştirilen özel bir Exynos işlemcisinin araç içi eğlence sistemlerinde kullanılması söz konusuydu.

Bugün geldiğimiz noktada ise Samsung bu iddiaları doğruladı ve resmî olarak Exynos Auto V9 isimli işlemcisinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Arabalar için vaat ettikleri çok büyük

ARM’in en son çıkan Core-A76 CPU çekirdeklerinden tam 8 tanesine ev sahipliği yapan Exynos Auto V9 işlemcisi, “Premium ses özellikleri”nin yanı sıra HiFi 4 dijital sinyal işleme özelliğini de bünyesinde barındırıyor. ASIL-B gereksinimlerini karşılayan dahili güvenlik önlemleri ise cabası.

Yeni çıkan işlemciye ilişkin Samsung cephesinden yapılan açıklama, Exynos Auto V9‘un aynı anda altı adet ekran ve 12 farklı kamera bağlantısını destekleyebilecek kapasitede olduğuna işaret ediyor.

Öte yandan Samsung’un Cihaz Çözümleri Birimi Başkanı Kenny Han, “Yeni nesil Exynos Auto ürünlerini tanıtıyor olduğumuz için çok heyecanlıyız. Exynos Auto V9 ile başlayarak araç içi eğlence sistemlerine sektörün ihtiyaç duyduğu güçlü işleme kapasitesini sunmaya gayret edeceğiz” dedi.

İlk etapta sadece Audi’lerde yer alacak

Şuan için Samsung’un tek müşterisi Audi. Ancak arabalar her geçen gün akıllanmaya ve birbiriyle bağlantılı hale gelmeye başladıkça firmanın müşteri portföyünün genişlemesi kesinlikle kaçınılmaz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version