Google Haritalar‘dan yardım alarak en yakın benzin istasyonunu aramak ve navigasyon ile ulaşım sağlamak gerçekten çok kolay. Ancak yükselen trend elektrikli otomobillere ilginin her geçen gün arttığı şu sıralar insanlar benzin istasyonlarından ziyade şarj istasyonu arayabiliyorlar. Türkiye’de pek yaygın olmasa da yurtdışında bu ciddi bir ihtiyaç haline gelmişti doğrusu.

Neyse ki Google bu noktada ileriye dönük bir hamlede bulunarak çok sevilen navigasyon uygulaması Haritalar’ı yeni bir özellikle güncelledi. Buna göre artık Google Haritalar‘da en yakın elektrikli araç şarj istasyonlarına ulaşılabilecek.

Detaylar uygulamada yer alıyor

Hangi elektrikli şarj istasyonunu kullanması gerektiği noktasında kafa karışıklığı yaşayan kullanıcıları da düşünen Google, tüm istasyonların detaylı özelliklerine de uygulamada yer vermiş durumda. Uyumlu kabloların listesi, şarj hızı ve toplamda kaç adet müsait prizin bulunduğu gibi bilgiler buna dahil.

Yorum yapma özelliği de mevcut

Teknik açıdan değerlendirildiğinde uygulamaya yeni eklenen elektrikli şarj istasyonları, sıradan benzin istasyonlarıyla aynı şekilde listelenecek. Yani kullanıcılar istasyonla alakalı yorum yapabilecekleri gibi diğer kişilere soru sorup cevaplar da alabilecekler.

Öte yandan Google, şarj istasyonlarıyla ilgili daha detaylı bilgi almak isteyenler için bir web sitesi bağlantısına yer vermeyi ihmal etmemiş. Böylelikle sürücüler hangi istasyonda araçlarını şarj edip edemeyeceklerini kolayca öğrenebilecekler.

Türkiye’de de şarj istasyonlarının yaygınlaşmasıyla bu özelliğin çok daha kullanışlı hale geleceğini söyleyebiliriz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version