Cuma günü dünyanın en büyük otomobil pazarı olarak gösterilen Çin genelindeki satışlarına dair verileri açıklayan Ford, Şubat ayında satışlarda keskin bir düşüş yaşandığını kaydetti. Geçen yıla kıyasla Şubat ayında yüzde 30’luk bir satış adedi düşüşü kaydeden Ford, Çin’de kan kaybetmeye de devam etti.

ABD’li otomobil devi, Ocak ayına ait satış rakamlarını da açıkladı. Buna göre bir önceki seneye kıyasla satışlarda yüzde 18’lik bir azalma var. Ocak ayında Çin genelinde satılan araç sayısı ise 47 bin 483’te kalmış durumda.

Keza yılın ilk iki ayı için satış rakamları da geçen seneye göre yüzde 23 düşerek 123 bin 473 adede gerilemiş. 

Çin’in yeni yılı satışları olumsuz etkiledi

Ford’un Asya-Pasifik operasyonlarını yöneten ve şirketin Çin’deki en üst düzey yöneticisi olan Peter Fleet, Şubat ayında yaşanan yüzde 30’luk düşüşün sorumluluğunu üstlenmekten kaçındı. Fleet, Şubat ayının Çin’de yeni yıl olarak kutlandığını ve resmî tatillerin çok olmasını bahane etti.

Pazara yeni araç girmiyor

Ancak satışların düşmesinin ardından yatan asıl neden çok daha farklı. Uzman ve analistler buna gerekçe olarak yeni araba modellerinin Çin pazarına getirilmemesini gösteriyor. Halen daha 2017 model araçların satıldığı Çin’e önümüzdeki önümüzdeki yılın ilk çeyreğinden önce yeni model getirmeyi planlamayan Ford, bu yüzden satışlarda ciddi bir düşüş yaşıyor olabilir.

2025 yılına kadar piyasaya çıkaracağı yeni SUV ve elektrikli modellerle Ford’un Çin’de yeni bir atılım yapması kuvvetle muhtemel.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version