Volkswagen grubu bünyesindeki Seat, yeni elektrikli otomobil stratejisini kamuoyuyla paylaştı. Buna göre önümüzdeki yıllarda altı adet yeni elektrikli ve plug-in hibrid modeli müşterilerin beğenisine sunulacak.

Mevcut modeller de elektrikliye dönüşecek

Mii şehir arabası ve el-Born konseptinin seri üretime hazır versiyonu en son İsveç’te düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında görücüye çıkmıştı. Bu iki araç plan dahilinde piyasaya çıkacak olan ilk modeller olacak.

Ardından yeni nesil Leon ve Tarraco modelleri de plug-in hibrid opsiyonuyla bayilerdeki yerini alacak. Bu noktada Seat’ın diğer çoğu üretici gibi var olan ve tutulan modelleri de elektrikliye dönüştüreceğini belirtmekte yarar var.

Seat CEO’su Luca de Meo yaptığı açıklamada “Seat artık Volkswagen grubu içerisinde daha keskin bir role sahip. Yeni elektrikli otomobil platformumuzu da geliştirmiş bulunuyoruz. İlk kez Seat Teknik Merkezi elektrikli modellerde, diğer markalar tarafından da kullanılabilecek bir platform ortaya koymayı başardı” sözlerini kullandı.

Seat yine bir ilke imza attı

Modüler, yani araç tipine göre uyarlanabilir yapıda olacak şekilde tasarlanan yeni platform aslında Volkswagen’in MEB platformunun bir küçük versiyonu. Ancak Seat bu noktada çatı şirketi Volkswagen’le işbirliğine giderek kendi platformunu geliştiren ilk marka oldu.

Proje kapsamında Seat’ın gayet uygun ücretler karşılığında satın alınabilecek, her bütçeye hitap edebilen elektrikli otomobiller geliştirmesi amaçlanıyor. Buna göre geliştirilecek yeni modeller 20 bin Euro’dan daha ucuza satılacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version