Seat’ın teknoloji yeniliklerine bir yenisi eklendi: Seat Alexa’yı Otomobile Entegre Eden İlk Marka Oldu!

Sipariş vermeyi sever misiniz? Seat’ın bir fikri var…

Seat, Avrupa’nın Alexa sunan ilk otomobil üreticisi olacak. Amazon’un sesli tanıma sistemi, 2017 sonunda yeni Leon ve Ateca’da sunulacak.

Alexa mı? Sesi bir futbolcu gibi…

Alexa aslında güzel bir sistem. Firmadan Ned Curic’in dediği gibi Amazon’un Star Trek tarzı bilgisayar sistemi tutkusuyla kuruldu.

Temel olarak Alexa size hava durumunu söylüyor, Domino’s Pizza siparişi veriyor veya Spotify’da müzik çalıyor. Siz söylüyorsunuz, o yapıyor. Alexa temel olarak ses komutlarını Cloud’a gönderiyor. Burada çözümleniyor ve ardından harekete geçiliyor.

Peki bir Leon’da neler yapacak?

Direksiyondaki sesi kapatma düğmesine basarak Alexa ile sohbete başlayabilirsiniz. Bu, tipik araç için ses sistemlerindeki komutlardan daha doğal bir yol. Mesela, “Alexa Seat’ımı McDonalds’a yönlendirir misin?” deyin ve navigasyonu ayarlasın.

Amazon’un açık kaynak kodlu programını kullanan Seat, araç için uygulamanın yeteneklerini geliştirmiş. Bunlar içerisinde servis ile iletişim kurmak da var.

https://www.youtube.com/watch?v=YB0Bx3qMOgM

Alexa, aracın telefon mikrofonu üzerinden ve hoparlörü üzerinden çalışıyor. Daha ilerleyen zamanda, evin internet bağlantısıyla, ışıkları, ısıtmayı, garaj kapısını aracın koltuğundan idare edebileceksiniz.

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version