Aslen İspanyol bir marka olan ancak sonradan sahipliği Volkswagen Grubu bünyesine geçen Seat, yeni tamamen elektrikli konsept modeli el-Born’u Cenevre Otomobil Fuarı‘nda tanıttı.

Volkswagen I.D. konseptini anımsatan araç Alman amiral gemisinin sportif ve dinamik versiyonunu temsil etmeye aday gibi gözüküyor. Merak edenler için belirtmekte fayda var: el-Born ismi Barcelona’nın en ikonik mahallelerinden birisi. Seat da İspanyol bir marka olduğu için bu model isminde karar kılınmış.

el-Born, Volkswagen’in MEB platformu üzerine inşa edilecek ve 2020 yılından itibaren Almanya’daki Zwickau fabrikasında yeni I.D. ile yan yana üretilecek. Böylelikle Seat, MEB platformu üzerine inşa edilmiş elektrikli model sahipliği bakımından Volkswagen Grubu içindeki ikinci marka olacak.

100 km/s hıza 7.5 saniyede çıkabilecek

Seat tamamen elektrikten güç alacak arabada 62 kWh batarya kullanacak ve aracın menzili 420 kilometreye kadar çıkabilecek. 150 kW’lık elektrikli motorun 0’dan 100 km/s hıza el-Born’u sadece 7.5 saniyede taşıyabileceği belirtiliyor.

Tamamen boşalmış batarya hücrelerinin DC hızlı şarj kablosuyla 47 dakika içinde yüzde 80 oranında doluma ulaşabilecek oluşu ise cabası.

Geniş ve ferah iç hacmiyle rakiplerinden sıyrılıyor

Firmanın el-Born’a ilişkin vurguladığı bir diğer önemli detay ise elektrikli motor kullanımının aracın iç hacmini olabildiğince büyütme imkânı sağladığı yönünde.

Nitekim kabin içinden çekilen fotoğraflara baktığımızda arabanın gayet ferah olduğu görülebiliyor. Kullanılan 10 inçlik araç içi eğlence ekranı ise tıpkı ikinci ton olarak kullanılan mürdüm rengi gibi dikkatlerden kaçmıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version