Akıllı telefon ve tabletlerde kullanılan Shazam uygulaması, bulunduğunuz herhangi bir ortamda çalan müziklerin hangi sanatçı tarafından söylendiğini keşfetme imkânı sunuyor. Tamamen ücretsiz olarak kullanılabilen Shazam ile kafede otururken çalan şarkının albümüne Spotify ve Apple Music gibi müzik dinleme servislerinden ulaşabilmeniz de mümkün.

Her ne kadar çok yaygın kullanılıyor olsa da Shazam bugüne dek hiçbir araba modeline entegre edilmemişti. Şimdilerdeyse Seat bir ilke imza atarak Shazam’ı araç içi eğlence sistemine dahil eden ilk otomobil üreticisi olmayı başardı.

Radyoda çalan şarkıyı öğrenin!

Yeni Seat modellerine eklenen ve multimedya ekranı üzerinden kullanılabilen Shazam ile radyoda çalan herhangi bir şarkıyı tanımlayabilmek mümkün hale getirildi. Bunun için araç kullanırken önce telefonun tuş kilidini açmak, sonrasında Shazam uygulamasını bulup “Tanımla” butonuna basmanıza gerek kalmayacak.

Multimedya ekranındaki Shazam ile şoförlerin dikkatinin dağılmasının ve muhtemel kazaların da önüne geçilecek.

‘İmkansız olduğunu sanıyorduk’

Seat’ta dijital operatör olarak çalışan Fabian Simmer, “Ofisteki arkadaşlarımızla bunu tartıştık ve Shazam’la irtibata geçerek böyle bir teknolojiyi araçlarımıza getirmek için fikir alışverişi yaptık. Bugüne dek hiçbir otomobilde Shazam kullanılmadığı için bunu başarmanın imkânsız olduğunu sanıyorduk ama öyle değilmiş” dedi.

Gerçekten de hiçbir otomobil üreticisi Shazam’a başvurup araç içi eğlence sistemine bu uygulamayı dahil etme fikrini tartışmaya açmamış. Ayrıca Shazam, yapılan tüm şarkı tanımlama isteklerinin yüzde 70’inin 30 km/s hızın altında gerçekleştirildiğini de Seat’a raporlamış durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version