Fiat Chrysler ve Ferrari‘nin eski patronu Sergio Marchionne, tedavi gördüğü İsviçre’deki hastanede hayata gözlerini yumdu. Marchionne 66 yaşınaydı.

Chrysler’i 2009 yılında iflastan kurtarmasıyla otomotiv sektöründe efsaneleşen eski başkan, ABD hükümetiyle kurtarma paketi noktasında anlaşma sağlamayı başarmıştı. 2004 yılında Fiat’a CEO olarak atanan Marchionne yakın çevresi tarafından işkolik olarak tanımlanıyor, ekip arkadaşlarını da kendisi gibi sıkı çalışmaya teşvik etmesiyle biliniyordu.

Siyah pamuk kazağıyla hatırlanacak

İtalya’da doğan Marchionne’in ailesi, kendisi 13 yaşındayken Kanada’ya iltica etmişti ve çifte vatandaştı. Karizmatik CEO’nun takım elbise giydiği çok nadir görülmüştü ve kendisiyle özdeşleşen siyah pamuk kazağıyla akıllarda yer edinmişti.

Fiat ve Chrysler’in 2014 yılında birleşmesi sürecinde de etkin rol oynayan CEO, Jeep markasının yeni SUV modelleri geliştirerek pazarda tutunmasına katkı sağladı. Ferrari‘nin gruptan bağımsız bir marka olarak konumlandırılmasını isteyen CEO sık sık F1 yarışlarında boy gösterdi ve Ferrari’nin F1 takımının başarılı olması için çabaladı.

Temmuz ayının başında hastaneye kaldırılmıştı

Fiat Chrysler grubundan Temmuz ayının başında yapılan sürpriz bir açıklamayla Marchionne’in omzundan aldığı yara sonucu ameliyata alındığı öğrenildi. CEO’nun kronik ağrı şikayetinde bulunmasının ardından sağ omuz kısmında büyük bir tümörün olduğu ortaya çıktı.

21 Temmuz‘da operasyon geçiren ve bu esnada kalp krizi geçiren eski CEO, bu esnada beyinde oluşan ve geriye dönüşü mümkün olmayan hasara maruz kaldı. Geriye iki çocuğunu ve eşi Manuela Battezatto‘yu bırakan Marchionne yaşadığı maceralı hayatla tarihe geçti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version