Mini elektrikli araçlara yoğun bir ilgi var. Ülkemizde de bu yönde ilgi artmaya başladı. Son dönemde özellikle Citroen imzalı olan Ami modeli, ilginin ne seviyede olduğunu kanıtladı. Şimdi Türkiye pazarına benzer yeni bir model daha geliyor. Silence S04 yakında Türkiye’de olacak.

Peki mini elektrikli ailelerine yeni bir üye olarak katılacak olan araç ne zaman Türkiye’de olacak? Aracın özellikleri neler?

Silence S04 Ne Zaman Türkiye’ye Gelir?

Elde edilen bilgilere göre aracın Türkiye’ye gelmesi için geri sayım başladı. Seri 2023 Mart ayında satışa çıkacak deniyor. Markanın Türkiye’de temsilcisi ise Doğan Holding olacak.

Çok yakında yollarda da görmeye başlayacağımız yeni mini elektrikli modelin teknik özelliklerinden de söz edelim.

Aracın ülkemize gelmesini beklediğimiz versiyonunda, mini bir otomobilde aranan özellikler var. Araçta 11.2 kWsa değerinde 2 adet batarya bulunmakta. Bataryaların en önemli artısı ise çıkarılabilir özellikli olmaları.

Bu sayede aracın bataryalarını çıkarıp, evde ya da iş yerinizde şarj edebileceksiniz. Elektrikli motosiklet modelleri gibi düşünün.

Bunun dışında seriye güç veren elektrikli motorun ise sadece 19 beygir gücünde olduğunu da ekleyelim. Şaşırtıcı bir şekilde motor küçük olmasına karşın maksimum hız ise 90 km olarak ayarlanmış. Benzer rakiplerde 45 km maksimum hız değerleri görüyoruz.

Muhtemelen boyut kısmında bir avantaj olduğu için Silence S04 ile 90 km hıza kadar çıkmak mümkün hale gelmiş durumda. Herhangi bir sınırlama olmaması da etkili.

İşin diğer tarafına gelecek olursak, menzil kısmında bu seride maksimum olarak 150 km değerini göreceğiz. Zaten şehir içi kullanım odaklı olduğu için 150 km menzil yeterli olacaktır.

Tabii ki kullanıma bağlı olarak menzil değerinde de değişim söz konusu olabilir. Bunu artık aracın resmi Türkiye tanıtımından sonra göreceğiz.

Şimdilik Silence S04 Türkiye’de ne kadar fiyatla satılacak belli değil. Fakat Ami gibi bu modele de ilginin yüksek olacağı kesin. Tabii ki fiyatın da önemi büyük.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version